Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Справжньою проблемою у Лос-Анджелесі є нестерпна спека, адже влітку температура повітря досягає 130–140 градусів за Фаренгейтом (54–60 °C). Для боротьби зі спекою, яка посилюється з року в рік через зміни клімату, вулиці міста пофарбували у білий колір.

У Лос-Анджелесі розпочали пілотний проєкт для тестування дієвості так званого «холодного тротуару». 15 вулиць були покриті спеціальною фарбою білого кольору. Завдяки більшій здатності до відбиття сонячних променів, біла поверхня охолоджує вулиці приблизно на 11–13 градусів за Фаренгейтом (6–9 °C). Через зменшення температури доріг, охолоджуються й будівлі навколо них та повітря.

Зниження температур вуличних поверхонь може покращити мікроклімат у місті та комфорт для мешканців.

Зважаючи на спекотне літо, в Україні проблема підвищення температури в містах також досить актуальна.

Нагадаємо, влітку 2016 року було реалізовано проєкт «Управління зеленими зонами як елемент адаптації до зміни клімату в містах». У рамках проєкту були оцінені можливості оптимізації міських зелених зон задля адаптації до негативних проявів кліматичних змін на прикладі міста Києва. Дослідження довели потужний охолоджувальний ефект, що створюється рослинністю, причому не тільки в місцях затінення, а й навколо них. Парки та сквери охолоджують краще, ніж газони, а вертикальне озеленення в Києві має великий потенціал для пом’якшення наслідків хвиль спеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *