Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Цими вихідними відбулась практична конференція «Кращі практики інвентаризації, догляду та захисту дерев у громадах України з використанням інструментів i-Tree», яка стала своєрідним підбиттям підсумків роботи «Всеукраїнської академії i-Tree 4 UA».

Коротко нагадаємо, як все це відбувалось: протягом року наша ГО «Український екологічний клуб «Зелена хвиля» за фінансової підтримки US Forestry Service International Programs, USAID у партнерстві з Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США) провела навчання для двох наборів «Всеукраїнської академії i-Tree 4 UA». Загалом на навчання зареєструвалось більше 200 бажаючих – це працівники національних парків, науковці, викладачі ЗВО, вчителі, представники місцевого самоврядування і громадських організацій,  активісти.

Згодом, всі випускники Академії провели інвентаризацію зелених насаджень у своїх громадах, а, отже, на нашій зустрічі у Львові 18 -19 листопада 2023 року ділились своїми практичними кейсами інвентаризації  та захисту деревних насаджень.

Серед тем піднятих на конференції були теоретико-прикладні аспекти інвентаризації зелених насаджень засобами i-Tree Eco tools в Україні, роль громадськості щодо захисту дерев в громадах, адвокація питання збереження зелених зон від забудови за допомогою визначення екосистемних послуг, потреба у збереженні старовікових дерев, проблеми арбористики та багато іншого.

Другий день конференції ми провели у Ботанічному  саду Національного лісотехнічного університету  України, де наші колеги розповіли про історію його створення, етапи розвитку, різноманіття рослин, а також основні напрями наукових досліджень.

І звісно, ми не могли не зібрати всіх за грою «Мережа життя» – адже наші екоігри – це чудовий інструмент для залучення та просвітництва на тему захисту довкілля і ми радо ділимось своїми напрацюваннями.

Загалом зустріч пройшла на одному диханні, вона стала майданчиком для обміну досвідом та мережування. Отож, напрацювали подальші плани і рухаємось далі!

Щиро дякуємо ЗСУ за можливість навчання,  а колегам за залучення та включеність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *