Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

🌱21-22 червня 2023 року фахівці ГО «УЕК «Зелена хвиля» відвідали дводенний семінар «Екопрофіль та адаптація до змін клімату громади», який відбувся в межах ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні.
🌳В перший день фахівці ГО «Імпакт центр СХІД.ЮА» ділились своїм досвідом по розробці екологічного профілю Рубіжанської та Калуської громад.
Екопрофіль цих громад складається із 10-и розділів:
загальна інформація, географічне розташування, природно-заповідний фонд, соціально економічний розвиток, сільське господарство і довкілля, викиди промислових підприємств, ґрунти, поводження з відходами, управління економічним станом громади, організація екологічного моніторингу у громаді.
«Профіль громади – не стратегія, де передбачено певний алгоритм дій. У документі зібрана актуальна довідкова інформація. Власне, довідник для еколога», – підсумував Сергій Кудрявцев -один з розробників документу.
▶️Ознайомитися з документом можна за посиланням.
💚Приємно вразила підтримка роботи Калуською міською радою – відчувається, що посадовці справді вболівають про сталий розвиток своєї громади.
🌞Другий день був присвячений адаптації до зміни клімату. Разом з Olha Lyashchuk , колегою з Екоклуб , яка підготувала цей пізнавальний семінар, та колегами з інших екологічних громадських організацій ми збирали корисні лайфхаки для міст, які допоможуть зробити життя мешканців більш комфортним в умовах спекотної погоди.
Захід проходив у переобладнаному на коворкінг заводі «Промприлад» у м. Івано-Франківськ – цікавому та справді надихаючому прикладі імпакт інвестування.
Цей проєкт виконується в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом “Відродження” за фінансової підтримки Швеції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *