Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Україна потребує заліснення | Зелена Хвиля

Україна потребує заліснення

Валерій Самоплавський

Про це під час всеукраїнського семінару повідомив Голова товариства лісівників України Валерій Самоплавський. За його словами, нині лісами засаджено лише 15% території України.

Західна Україна належить до однієї з найбільш лісистих територій. Кардинально інша ситуація на Сході. Тож якщо на державному рівні не буде вжито дієвих заходів щодо відновлення лісів і розширення їхніх площ, то Україна опиниться перед екологічною катастрофою.

А от будівництво лісових доріг, за словами місцевих лісівників, дозволить поліпшити екологічну ситуацію та створить умови для розвитку туристично-рекреаційного комплексу. Для цих потреб, розповідають місцеві лісівники, три роки тому із держбюджету вперше за часи незалежності було виділено кошти. За цей час на Прикарпатті побудовано понад 200 кілометрів лісових доріг. Та цього, кажуть фахівці недостатньо. Цього року для будівництва доріг на Прикарпатті з екологічного фонду виділено близько 2-ох мільйонів гривень. На ці кошти лісівники нині споруджують дороги у Маняв і Надвірнянському районі.

За матеріалами 24 каналу.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024