Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
До Євро 2012 громадський транспорт може отримати окрему смугу | Зелена Хвиля
Categories: Держава

До Євро 2012 громадський транспорт може отримати окрему смугу

В рамках підготовки Києва до чемпіонату Європи з футболу 2012 року міська влада планує привчити столичних водіїв не виїжджати на крайню праву смугу — це буде дорога лише для автобусів і тролейбусів. Крім того, кінця цього року і протягом наступного в місті планують оновити парк автобусів, тролейбусів і “витіснити” маршрутки з центру міста.

Як розповів “Хрещатику” заступник голови КМДА Анатолій Голубченко, якщо громадський транспорт матиме перевагу в порівнянні з іншими учасниками дорожнього руху, то комфорт забезпечать не лише футбольним фанатам, а й кияни це оцінять і “пересядуть” із маршруток і власних авто до автобусів і тролейбусів. “У європейських столицях у години пік також виникають пробки,— каже Анатолій Голубченко,— водночас автобуси вільно рухаються по своїй смузі, на яку ніхто з водіїв приватного транспорту не виїжджає, бо за це порушення діють драконівські штрафи”.

Без збільшення адміністративної відповідальності за виїзд на “автобусно-тролейбусну” смугу цієї проблеми не розв’язати і в Україні. Як зауважив головний інспектор департаменту ДАІ ГУ МВС України в Києві Станіслав Мізін, нинішні суми штрафів для багатьох водіїв не перепона, аби залишати авто на крайній правій смузі. Треба також вносити зміни до законодавства й узаконити роботу евакуаторів. Хоча в мерії визнають, що лише каральними методами рух на автошляхах не впорядкувати — треба паралельно будувати нові автомобільні розв’язки, стоянки й підземні паркінги.

Найближчим часом управління ДАІ в Києві розгляне транспортну схему міста і визначить, на яких автомагістралях столиці вже незабаром можна відвести крайню праву смугу лише для громадського транспорту.

Читайте також про екологічні поради для водіїв.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024