Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум.
Понад 1200 учасників форуму з 61 країни протягом п’яти днів вивчали тему «зеленіших, здоровіших і щасливіших міст для всіх», презентували останні дослідження, ділилися досвідом і знаннями про міські ліси та дерева.

Третього дня форуму, що був присвячений підвищенню стійкості міст та громад до зміни клімату, долучилася наша голова організації Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» Олександра Халаїм (детальніше про виступ англійською можна ознайомитися у журналі The Arboricultural Association)

Під час виступу Олександра поділилася досвідом про залучення українських громад до інвентаризації дерев за допомогою додатку i-Tree Eco в умовах війни в Україні.

Ось як описує авторка статті Pherenice Worsey-Buck роботу нашої команди:
«…Після шоку від російського вторгнення в їхню країну 24 лютого 2022 року ця смілива та рішуча група лідерів-екологів вирішила, що хоче продовжити опитування i-Tree Eco серед місцевих зацікавлених сторін і об’єднатися навколо спільної мети – бути корисними для українського суспільства та виконувати свою місію, яка полягає в навчанні та просвітництві людей, з метою збереження та мінімізації негативного впливу на навколишнє середовище, піклуючись про сьогодення та майбутнє людства. З міркувань безпеки їм довелося переформатувати весь свій проєкт; у східній Україні роботи не могли тривати, тому довелося зосередитися лише на західних областях.»
____________________________________________________________________
Нагадаємо, що протягом 2022 року ГО УЕК “Зелена Хвиля” за підтримки U.S. Forest Service у партнерстві з The Davey Tree Expert Company (розробники продуктів i-Tree у США) реалізовувався проєкт i-Tree4UA.

Що ми зробили?
Повноцінно розгорнули застосунок i-Tree Eco в Україні за допомогою п’яти пілотних проєктів інвентаризації в територіальних громадах-партнерах.
Чого ми досягли?
Наразі на платформі i-Tree Eco доступні всі місцевих територіальних громади України, вперше в історії України!
Українські територіальні громади виконали велику роботу: провели пілотну інвентаризацію та оцінили екосистемні послуги близько дерев за допомогою понад волонтерів.

Радіємо, що можемо продовжувати працювати та масштабувати i-Tree Eco в українських громадах, а також ділитися своїми досягненнями зі світом.
Більше про додаток i-Tree Eco можна ознайомитися на нашому сайті: https://ecoclubua.com/korysni-resursy/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *