Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Американський шоколадний гігант Марс обіцяє витратити приблизно 1 мільярд доларів протягом найближчих років на боротьбу зі зміною клімату.

Восени 2017 року продовольчий гігант розпочав реалізацію плану «Sustainability in a Generation», згідно з яким Марс має на меті скоротити викиди вуглецю на 60% до 2050 року.

Баррі Паркін, керівник відділу сталого розвитку компанії Марс, розповідає: «Ми все більше турбуємося про загальний прогрес у вирішенні глобальних проблем: чи то змін клімату, чи то боротьби з бідністю».

Компанія також сподівається, що її приклад буде стимулювати і інші компанії в усьому світі до подібних активних дій у сфері охорони навколишнього середовища.

Марс заявила про свій план та зобов’язання напередодні Тижня клімату в Нью-Йорку. Тиждень клімату щорічно збирає найвпливовіших лідерів екологічного відповідального бізнесу.

Продукція Марсу. Фото: Reuters

Баррі Паркін також зазначив, що наслідками попередньої бездіяльності стали потепління планети та більш екстремальні погодні явища, які можуть спричинити, зокрема, і складнощі у вирощуванні харчових продуктів. Також він додав: «Ми продовольчий бізнес, який базується на сільському господарстві, тому ми дбаємо про фермерів з усього світу. Це стосується 1 мільйона фермерів, які виробляють сировину для нас».

Крім того, Баррі Паркін звертає увагу, що вже настав час для бізнесу об’єднувати свої зусилля, співпрацювати з урядами та громадянським суспільством.

Марс, дохід якого у 2016 році склав орієнтовно 35 мільярдів доларів, був однією з компаній, які підписали листа у травні 2017, закликаючи президента Дональда Трампа не відмовлятися від Паризької угоди. Тим не менш, Паркін також наголошує, що рішення про інвестиції Марса у боротьбу зі зміною клімату зовсім не пов’язані із позицією Трампа та політикою взагалі. Але він додав: «Ми розчаровані тим, що адміністрація США вирішила вийти з Паризької угоди».

1 мільярд доларів від Марсу буде інвестовано в кількох галузях:

  • Відновлювальна енергетика: американські та британські фабрики Марсу вже працюють від великих вітроелектростанцій, побудованих за останнє десятиліття, але у 2018 році планується переведення фабрик на роботу за рахунок енергії вітру в 11 країнах світу, включно з  Польщею, Австрією та Чехією.
  • Виробництво продуктів харчування: компанія, яка також виробляє корм для тварин, інвестує в пошук інгредієнтів, використання яких не буде завдавати шкоди навколишньому середовищу.
  • Міжгалузеві робочі групи: Марс створив групу CocoaAction, індустріальну коаліцію, спрямовану на збільшення стабільності виробництва какао, та Фонд сімейного фермерства, який інвестує в сільськогосподарське землеробство в усьому світі.
  • Фермери: допомога фермерам трансформувати способи вирощування та виробництва сільськогосподарських культур у більш екологічні.

За словами Баррі Паркіна, головне прагнення Марсу стати справжнім сталим бізнесом, щоби бути успішним протягом і наступних 100 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *