Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

За даними сайту ООН, станом на 5 жовтня 2016 року Паризьку угоду ратифікували 73 країни, які відповідають за 58.82% світових викидів парникових газів (74 Сторони Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату, включаючи ЄС).

Таким чином, виконані обидві умови вступу в дію Паризької угоди.

Паризька угода набуде чинності 4 листопада
Паризька угода набуде чинності 4 листопада

Відповідно до частини 1 статті 21 Паризької угоди вона набирає чинності на тридцятий день з дати, коли не менше 55 Сторін Конвенції, на частку яких, за оцінками, припадає в сукупності щонайменше 55 відсотків загальних глобальних викидів парникових газів, здали на зберігання свої ратифікаційні грамоти, інструменти про прийняття, затвердження або приєднання. Отже, Паризька угода набуде чинності 4 листопада.

4 жовтня процес ратифікації Паризької угоди завершила Нова Зеландія, яка відповідає за 0,22% світових викидів парникових газів.

У цей же день, Паризьку угоду ратифікував Європейський Парламент, що дало змогу завершити процедуру ратифікації тим країнам ЄС, які вже здійснили її на національному рівні. До них відносяться Німеччина (2.56% світових викидів парникових газів), Франція (1.34%), Австрія (0.21%), Португалія (0.18%), Угорщина (0.15%), Словаччина (0.12%) та Мальта (0.01%). Разом ці 7 країн ЄС відповідають за 4.57% світових викидів парникових газів.

5 жовтня ратифікаційні грамоти країн ЄС були передані до Секретаріату Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату.

 

Також 5 жовтня процедуру ратифікації Паризької угоди завершили Канада (1.95% світових викидів парникових газів), Болівія (0.12%) та Непал (0.07%).

2 жовтня Паризьку угоду ратифікувала Індія, яка відповідає за 4.1% світових викидів.

“Приємно, що Україна в цій історії є серед лідерів. Наша країна однією із перших у світі підтримала нову міжнародну кліматичну політику. Своє прагнення стати активним учасником глобального процесу боротьби з кліматичними змінами ми підтвердили блискавичним проходженням процесу ратифікації цього важливого документа”, – прокоментував новину про виконання вимог набуття чинності Паризькою угодою міністр екології та пиродних ресурсів, Остап Семерак.

7 листопада розпочнеться 22 Конференція Сторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату, протягом якої відбуватиметься також і перша зустріч Сторін Паризької угоди.

Протягом найближчих кількох років повинні бути розроблені документи і керівництва, які деталізують положення та уможливлять роботу механізмів, закладених у Паризькій угоді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *