Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Україна не відповідає вимогам Кіотського протоколу | Зелена Хвиля

Україна не відповідає вимогам Кіотського протоколу

Комітет з нагляду за дотриманням вимог Кіотського протоколу прийняв початкове рішення щодо недотримання Україною вимог Кіотського протоколу. Експерти ООН прийшли до висновку, що Україна не дотримується керівних принципів функціонування національних систем оцінки антропогенних викидів із джерел і абсорбції поглиначами парникових газів, а отже не відповідає вимогам для застосування ринкових механізмів Кіотського протоколу. Зокрема, вимогам статей 6 (механізм спільного впровадження) та 17 (міжурядова торгівля викидами) Кіотського протоколу.

Україна ратифікувала Кіотський протокол 4 лютого 2004 року

Як наслідок, Україна тимчасово, до вирішення проблем із національним кадастром, втратила можливість брати повноцінну участь в ринкових механізмах Кіотського протоколу. Протягом трьох місяців Україна має надати Комітету з нагляду за дотриманням вимог Кіотського протоколу план із вдосконалення національної системи обліку викидів парникових газів.

Дане рішення та його наслідки набудуть чинності після остаточного їх підтвердження Комітетом з нагляду за дотриманням вимог Кіотського протоколу під час наступного засідання у жовтні 2011 року. До того часу Україна має право надавати додаткову інформацію щодо вдосконалення національної системи обліку викидів парникових газів та вирішення піднятих експертами ООН питань.

Від України в засіданні комітету приймали участь голова Державного агентства екологічних інвестицій України, Сергій Орленко, та начальник Управління національної системи обліку парникових газів, Олексій Хабатюк. Україна прагнутиме розглянути дане питання під час наступної конференції Сторін РКЗЗК ООН та зустрічі Сторін Кіотського протоколу, які відбудуться восени цього року в Дурбані.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #3

В процесі оновлення

13.03.2024