Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Енергетична верба в Україні | Зелена Хвиля
Categories: Технології

Енергетична верба в Україні

Як повідомляє сайт КабМіну, у Волинській облдержадміністрації відбулась прес-конференція на тему: «Створення промислових плантацій енергетичної лози на Волині”. Захід відбувся за участю обласних фахівців та представників ТОВ «SALIX energi».

Головуючий на прес-конференції, начальник головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, поінформував присутніх про реалізацію в області програми з енергозбереження.  Від відзначив, що енергетичний потенціал нетрадиційних та відновлюваних джерел енергії області становить: деревини – близько 500 тис. щільних кубометрів або ж, у перерахунку на умовне паливо, 130 тис. тонн. Запаси соломи, що може використовуватися в енергетичних цілях, становлять понад 340 тис. тонн на рік. Передбачається створення плантацій енергетичної лози, що дозволить отримати 60 тис. тонн деревної щепи, або 16 тис. т.у.п. Нині лоза вже вирощується у на площі 148 га: у Горохівському районі – 90 га, Старовижівському – 55 га та Володимир-Волинському – 3,5 га. Згідно з розрахунками головного управління агропромислового розвитку ОДА, в області в найближчій перспективі можливе створення таких плантацій на площі 3,6 тис. га, а в перспективі – до 30 тис. га.

Співвласник компанії-інвестора «SALIX energi» Костянтин Богатов, яке вирощує в Горохівському районі на 130 га облогуючої землі кущовидну енергетичну лозу, поінформував, що Волинську область вибрали не випадково. Каже, тут сприятливий клімат та відчувається підтримка влади. Наступним кроком для висадки деревини стане Іваничівський район.

Окрім Волині, експерименти із вирощування енергетичної верби та інших енергетичних рослин (тополя, міскантус)  проводять і в інших регіонах України, а саме: в Рівненській, Харківській, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській областях.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024