Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
В Італії введено в дію найбільшу в Європі сонячну електростанцію | Зелена Хвиля
Categories: Технології

В Італії введено в дію найбільшу в Європі сонячну електростанцію

За інформацією компанії SunEdison, в листопаді цього року розпочала роботу найбільша в Європі на даний час сонячна електростанція поблизу італійського містечка Ровіго. Потужність сонячної електростанції – 70 МВт. Проєкт будівництва електростанції отримав остаточне затвердження в березні 2010 року, а вже через 8 місяців сонячна електростанція була під’єднана до мережі.

Найбільша в Європі сонячна електростанція

Варто зауважити, що в Німеччині існує сонячна електростанція більшої потужності – Solarpark Finsterwalde має потужність 80,7 МВт, але складається фактично із трьох окремих ділянок. Тоді як сонячна електростанція в Ровіго – найбільше скупчення фотовольтаїки в одномі місці.

Сонячна електростанція Solarpark Finsterwalde. Фото pv-tech.org

Нагадаємо, що саме Німеччина та Італія є лідерами в розвитку сонячної енергетики не лише в Європі, але й в світі. За результатами 2009 року загальна встановлена потужність фотовольтаїчних енергосистем в цих країнах перевищувала 4,5 ГВт й продовжує активно зростати.

В Україні нещодавно була введена в дію перша сонячна електростанція, потужність якої на даний час становить 2,5 МВт, однак вже до кінця року має зрости ще на 5 МВт. Інформацію про інші потенційні проєкти сонячної енергетики України шукайте на спеціальній карті.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #3

В процесі оновлення

13.03.2024