Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Уряд затвердив електронне подання декларації про відходи | Зелена Хвиля
Categories: Держава

Уряд затвердив електронне подання декларації про відходи

Постановою 118 від 18 лютого 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив порядок подання декларації про відходи та форму декларації про відходи.

Суб’єкти господарювання у сфері поводження з відходами, діяльність яких призводить виключно до утворення відходів, для яких показник загального утворення відходів становить від 50 до 1000 умовних одиниць, не повинні отримувати дозвіл на здійснння операцій у сфері поводження з відходами, а натомість щороку подають декларацію про відходи.

Відтепер у підприємств є дві альтернативи: подавати декларацію одночасно в паперовій та електронній формі до центру надання адміністративних послуг, який передає її до дозвільного органу, або подавати через електронну систему здійснення дозвільних процедур у сфері поводження з відходами.

Протягом 2015 року електронна система подання декларацій про відходи працювала в режимі дослідної експлуатації – декларації приймалися кількома дозвільними органами, зокрема, департаментом екології та природних ресурсів Дніпропетровської обласної держадміністрації. Наразі дослідну експлуатацію завершено, і інформацію щодо подальшої роботи он-лайн сервісу буде оприлюднено додатково.

Електронна система подання декларації про відходи розроблялася Міністерством екології та природних ресурсів України та Державним агенством з питань електронного урядування України за підтримки міжнародних донорів.

Декларація подається кожного року до 20 лютого року, що настає за звітним.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024