Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (липень-серпень 2017) | Зелена Хвиля
Categories: Держава

Огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС (липень-серпень 2017)

Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля” опублікував огляд новин щодо екологічної і кліматичної політики і права ЄС за липень-серпень 2017р.

У липні відбулася чергова зміна головування у Раді ЄС. Міністр довкілля Естонії – теперішній очільник Ради – окреслив основні напрями її діяльності в екологічній сфері. Обговорювалася низка ключових екологічних інструментів і документів ЄС, серед яких значна увага приділена Перегляду імплементації в екологічній сфері, акцентовано на необхідності у 2018 році зосередити діяльність Єврокомісії на сталому розвиткові.

Відбулися зміни і в екологічному праві ЄС – ухвалені нові стандарти для великих спалювальних установок, завершився процес ратифікації ЄС поправки до Гетеборзького протоколу та Кігальської поправки, розглянута необхідність впровадження правових заходів захисту громадських активістів. Побачила світ низка звітів і досліджень щодо дотримання права ЄС з попередження забруднення довкілля.

Інформаційну увагу привернула судова справа щодо Польщі, ініційована Єврокомісією в Суді справедливості ЄС стосовно вирубок лісу в Біловезькій пущі. Варто звернути увагу і на позицію Ради ЄС щодо дотримання ЄС положень Оргуської конвенції у питанні доступу до правосуддя.

Кліматичні питання не перестають бути у центрі уваги не лише інформаційного простору ЄС, але його політики і права. Тому темою місяця цього огляду є кліматична дипломатія як один з нових напрямів міжнародної дипломатії, спрямованої на вирішення проблем зміни клімату на глобальному та європейському рівнях.

Завантажити огляд можна за посиланням.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024