Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Експерти оцінили ефективність державної екологічної політики | Зелена Хвиля
Categories: Держава

Експерти оцінили ефективність державної екологічної політики

На сайті Мінприроди опубліковані результати аналізу ефективності виконання Закону України «Про Основні засади (стратегію) державної екологічної політики України на період до 2020 року» ( від 21.12.2010 р., № 2818-VI) та Розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року № 577-р «Про затвердження Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2011–2015 роки».

За висновками експертів виконання лише 1 цілі із 9 можна назвати успішним.

Експерти оцінили ефективність державної екологічної політики

Деякі цілі державної екологічної політики та стратегічні завдання не підкріплені відповідними заходами національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища на 2011–2015 роки.

На думку авторів звіту, найбільша кількість стратегічних завдань не виконана через незадовільну виконавчу дисципліну в центральних органах виконавчої влади, які або не розробили і не подали взагалі, або ж подали невчасно на розгляд Кабінету Міністрів України проєкти правових актів, проєкти законів або інші документи нормативно-правової дії.

Особливу занепокоєність викликають стратегічні завдання, пов’язані з оцінкою екологічних ризиків, розробкою цільових показників якості об’єктів довкілля, засобами економічного стимулювання вітчизняного товаровиробника для впровадження ним екологічно орієнтованих дій та засобами економічного впливу на вітчизняного товаровиробника з метою обмеження його впливу на довкілля.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024