Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Генеральна Асамблея ООН на знак визнання важливості енергетики для сталого розвитку оголосила 2012 рік роком сталої енергетики для всіх.

За інформацією ООН, на сьогодні 1,4 мільярда людей все ще не мають доступу до сучасних джерел енергії. З огляду на це, Генеральний Секретар ООН виступив з ініціативою “Стала енергетика для всіх”. Ця ініціатива передбачає вирішення до 2030 року трьох взаємопов’язаних завдань: забезпечення доступу до сучасних енергетичних послуг для всіх мешканців планети, зниження інтенсивності світового енергоспоживання на 40%, зростання частки відновлюваних джерел енергії в загальному енергобалансі світу до 30%.

Ці цифри можуть бути гарним орієнтиром для всіх країн, які прагнуть побудувати сталу енергетичну систему та позбутися енергозалежності. Нагадаємо, в Україні частка відновлюваних джерел енергії без урахування великих гідроелектростанцій є меншою 1%, а рівень енергоємності промисловості – набагато більшим за середні світові показники.

Поширення сталого енергетичного розвитку є вкрай важливим для ліквідації бідності, захисту здоров’я населення, забезпечення доступу до освіти, створення робочих місць та стимулювання економічного розвитку в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *