Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

У Києві відбувся перший з двох запланованих тренінгів з Лісової педагогіки.

Навчання відвідали вчителі державних та приватних шкіл, викладачі ЗВО, представники ГО та Національного парку.

Хтось з учасників був вперше на такому навчанні, а хтось уже і сам фахівець з лісової педагогіки і навчається у нас уже вдруге, бо навчатися з нами цікаво та пізнавально, адже ми весь час оновлюємо свої знання, якими радо ділимося.

Що ж такого особливого у лісовій педагогіці і чим вона відрізняється від простої педагогіки?

Особливістю її є те, що вона проводиться безпосередньо серед природи – в лісі, парку, саду. Її основна мета  м’яко та природньо долучити дітей до питання збереження  довкілля.

Ігри, досліди, спілкування серед природи дозволяють дитині побачити дивовижний світ природи, змінюють її ставлення до дерев та тварин, які з абстрактних величин стають чимось близьким, зрозумілим та цінним.

Учасники навчання мали можливість на день перетворитися на дітей і щиро грали у рухливі ігри, з лупою стежили за життям комах, проводили дослідницькі експедиції тощо, адже було багато практичних вправ.

Також лісова терапія – хороший інструмент психологічного відновлення. Тому були і вправи, які дозволили зняти напругу та заземлитись.

Як висловилась одна з учасниць – наша зустріч дала можливість вийти за межі звичного кола спілкування. Тому домовились продовжувати спілкування у чаті, який створили для учасників у телеграм.

Захід відбувся у межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом “Відродження” за фінансової підтримки народу Швеції.

Дякуємо всім учасникам за сповнений позитивних емоцій день!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *