Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

2 вересня ГО «Український екологічний клуб «Зелена хвиля» взяв участь у інвентаризації старовікових дерев Ірпеня.

Разом з мешканцями  ми зібрали інформацію про 18 дерев – 16 дубів і 2 сосни.

Всі ці дерева ростуть на території ОСН «БТР». На щастя старовікових дерев там набагато більше, тому мешканці квартального комітету на чолі з Анастасія Михайленко обіцяли порахувати інші дерева самостійно. Впевнені, що справляться, адже Анастасія Михайленко одна з найкращих випускниць Всеукраїнської академії i-Tree 4UA, яку проводив Український екологічний клуб “Зелена Хвиля“.

Інвентаризацію ми почали з невеличкого навчання – розказали учасникам що і як треба вимірювати, навчили користуватися висотоміром та як робити опис дерев для Реєстру. Далі розподілили ролі: хто записує дані, хто робить заміри рулеткою, хто визначає точку геолокації, хто фотографує дерево – і почали роботу

Ми визначили вид дерева, обхват дерев, відсоток відмирання крони, загальну висоту, висоту живого дерева, висоту основи, ширину крони СХ-ЗХ, ширину крони ПН-ПД, відсоток відсутньої частини крони, к-ть світла, що потрапляє на крону, адресу дерева, геолокацію дерева, стан дерева.

Далі всі дані буде внесено у додаток i-Tree есо, щоб підрахувати кількість екосистемних послуг, що нам надають дерева – зберігання вуглецю, покращення якості повітря, регулювання стоками дощової води тощо.

Наступний крок – створення разом з КП “Управління благоустрою міста” Ірпінської міської ради Реєстру старовікових дерев Ірпінської громади, куди будуть вноситися дані про дерева та місця їх розташування.

Раді і дуже цінуємо, що до роботи долучились не лише активісти, але й представниця КП “Управління благоустрою міста” Ірпінської міської ради, депутати, наші друзі з екологічної ініціативи  «Еко Буча».

А Український екологічний клуб “Зелена Хвиля” завжди готовий підтримати та навчити!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *