Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Енергетичний аудит стає популярним в Україні | Зелена Хвиля
Categories: Бізнес

Енергетичний аудит стає популярним в Україні

За даними НАЕР, впродовж 2010 року спеціалізовані організації провели в Україні 205 енергетичних аудитів. Сумарний економічний ефект, який очікується в результаті проведення заходів з поліпшення використання енергетичних ресурсів за результатами цих енергетичних аудитів, складає 583 млн. грн. Більшість організацій, які провели енергоаудит, належать до бюджетної сфери, підприємств залізничного транспорту, енергогенеруючих та енргопостачальних компаній.

Суть енергетичного аудиту полягає у тому, щоб допомогти підприємствам та організаціям максимально ефективно використовувати паливно-енергетичні ресурси. Мета енергоаудиту – детально проаналізувати, яким чином використовуються паливно-енергетичні ресурси на підприємстві, оцінити можливість проведення заходів з енергозбереження та поліпшення ефективності використання енергоресурсів, проаналізувати економічний ефект впровадження цих заходів та ефект зменшення впливу на навколишнє середовище і в результаті – надати практичні рекомендації по впровадженню заходів з енергозбереження з їх техніко–економічним обґрунтуванням.

Станом на 10 березня в Україні налічується 126 спеціалізованих організацій, які проводять енергетичний аудит. Ці організації на безоплатній основі атестовані НАЕР на право проведення енергетичних аудитів на договірних засадах за згодою керівників підприємств.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024