Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Що таке інвентаризація міських зелених насаджень, навіщо вона потрібна та який зв’язок між обліком дерев та адаптацією міста до зміни клімату? В яких містах України вже запущено інтерактивні мапи інвентаризації дерев? 

https://ecoclubua.tk/wp-content/uploads/Zeleni_zony_mist_na_varti_proholody.pdfВідповіді на ці та інші питання ви знайдете в аналітичному звіті: “Зелені зони на варті прохолоди: інвентаризація зелених насаджень як важлива передумова стійкості міста до екстремальної спеки в Україні”.

Аналітичну роботу проведено експертною групою ГО УЕК “Зелена Хвиля” у 2020-2021 рр. як продовження лінії дослідження впливу міських зелених зон на адаптацію міст до зміни клімату, що ми ведемо з 2016 року.

Звіт пройшов зовнішнє рецензування аналітичного центру “Cedos”.

Головний висновок авторок звіту –  належне управління міськими зеленими зонами відіграє ключову роль в адаптації міст до негативних проявів зміни клімату та екстремальних погодних умов, що будуть все частіше проявлятися в майбутньому.

У даному аналітичному звіті визначено:

  • основні методи та параметри інвентаризації міських дерев,
  • подано перелік проблем та викликів інвентаризації у населених пунктах України та інших країн Європи,
  • досліджено системи інтерактивної інвентаризації міських зелених насаджень в дев’яти українських містах, що були запущені протягом 2018–2020 рр. та являють собою інтерактивні мапи інвентаризації зелених насаджень, що мають відкритий доступ.

Аналітичний звіт підготовлено в межах проєкту «Через власний розвиток до позитивних екозмін у суспільстві», який реалізує ГО «Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Посольства Швеції в Україні в межах «Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні».

Залишилися питання? Пишіть нам: yevheniia.mykytianska@ecoclubua.tk

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *