Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

6 грудня 2018 року під час відкриття Дня Молоді та Майбутніх Поколінь на кліматичній конференції в Катовіце (COP24) українські школярі представили результати шкільного конкурсу Кліматичні Краплі.

З квітня 2018 року п’ятдесят шкіл в Україні скоротили викиди СО2 на 363 тонни, здійснюючи кліматично-дружні вчинки в рамках шкільного конкурсу з використанням мобільного додатку Кліматичні Краплі. Переможці конкурсу закликають однодумців зі шкіл усього світу долучитися до конкурсу та скоротити викиди парникових газів на 1 мільйон тонн СО2 за рахунок простих змін у поведінці.

Мобільний додаток Кліматичні Краплі відстежує кліматично-дружні вчинки користувачів, конвертує їх в електронні бали, що мають назву Кліматичні Краплі, та дозволяє обмінювати такі бали на знижки від екологічно-відповідального бізнесу. Під час конкурсу учні та вчителі отримували Кліматичні Краплі за висаджування дерев, роздільний збір відходів та заходи з енергозбереження у будівлях. Переможцями конкурсу стали школи, які зібрали найбільшу кількість Кліматичних Крапель у розрахунку на одного учня. Кожна Кліматична Крапля уособлює скорочення викидів СО2 на 1 кг за рахунок здійснення кліматично-дружніх вчинків.

Гліб Федоров, 12 років: “Мобільний додаток Кліматичні Краплі та шкільний конкурс був цікавим відкриттям для мене та багатьох учнів нашої школи. Краплі є своєрідними екологічними грошима, які ти можеш заробити, здійснюючи кліматично-дружні вчинки, наприклад, висаджуючи дерева. Краплі можна перекидати з телефону на телефон протягом якихось секунд! Наш клас був особливо активним, заробляючи Краплі за рахунок збирання макулатури. Ми двічі здавали макулатуру у пункт прийому протягом проведення конкурсу!”

Дарина Прокопчук, 16 років: “Отримання та використання Кліматичних Крапель заохотило мене дізнатися більше про зміни клімату та їх причини. У той же час, додаток на практиці показує, що скорочувати вуглецеві викиди просто і практично кожен з нас може скоротити викиди на 500 і більше кілограм СО2 на рік, дещо змінюючи свою поведінку! Наразі занадто мало людей знають про такі прості факти або діють відповідним чином, але школи можуть поширювати ці знання серед місцевих громад та залучати їх до дій!”

Олександр Жук, переможець конкурсу Кращий Вчитель Світу – Україна 2018: “Як вчитель я завжди підтримую учнів у розвитку їх особистих здібностей та здатності співпрацювати з іншими людьми для досягнення спільних цілей. Кліматичні Краплі навчають та мотивують учнів діяти у дружній для клімату спосіб, перетворюючи з часом фрагментарні вчинки на звички. Також додаток посилює співпрацю між учнями у здійсненні колективних кліматично-дружніх вчинків у школі та за її межами. Справді, з такими інноваційними інструментами школи можуть стати двигунами у боротьбі проти змін клімату, роблячи поведінку цілих громад більш дружніми до клімату.”

Марина Дяченко, директор Проммаркет Океан, партнер проєкту Кліматичні Краплі: “Наша компанія стала партнером додатку Кліматичні Краплі майже рік тому, аби підтримати цю інноваційну кліматичну технологію та отримати нових клієнтів. Ми горді, що маємо можливість підтримати наших клієнтів, працівників, місцеві школи та громади у здійсненні кліматично-дружніх вчинків та плануємо докласти більше зусиль для скорочення вуглецевих викидів.”

Мобільний додаток Кліматичний Краплі тестувався і працює в Україні з вересня 2017 року. Наразі він має сотні користувачів та 25 партнерів у 15 українських містах та селищах. Додаток доступний на Play Market для пристроїв з операційною системою Android і був розроблений ТОВ КТ-Енергія – консалтинговою компанією у сфері енергоефективності та скорочення викидів парникових газів, що працює з 2010 року. Більше інформації доступно на http://www.climatedrops.com та kt-energy.com.ua.

Контакти для ЗМІ:

Кирило Томляк, координатор проєкту

k.tomliak10@gmail.com

+380 50 44 322 69

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *