Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

27–29 жовтня відбулася друга Школа Кампейнінгу у сфері зміни клімату та відновлювальної енергетики.

Учасниками школи стали 20 кліматичних та екологічних активістів з 19 екологічних громадських і державних організацій та ініціатив. Учасники пройшли інтенсивне навчання інструментам кампейнінгу задля створення соціальних, політичних та громадянських змін в Україні.

«Хоча Україна й підписала Паризьку угоду, наше суспільство далеке від усвідомлення загрози змін клімату. Тому нас, кліматичних активістів, має стати значно більше в усіх сферах життя, оскільки зміна клімату зачіпає інтереси всіх. На тренінгу ми говорили про найбільші джерела викидів парникових газів — основну причину змін клімату — в Україні і світі. Разом з учасниками й учасницями працювали над тим, як на них впливати через громадські кампанії», — відзначає Ілля Єременко, Голова Української Кліматичної Мережі.

«Кампейнінг — це про створення змін. Можна називати це впливом, об’єднанням зусиль, пропагандою, адвокацією чи агітацією, але все це стосується в першу чергу змін. Щоби ви не намагались зробити — припинити видобуток вугілля біля вашого дому чи не дати закрити громадський центр, ви в першу чергу несете позитивні зміни в цей світ. Проте, на жаль, ми часто знаємо, що нас не влаштовує й що хочемо змінити, але не знаємо як саме це зробити. Тому Школа Кампейнінгу — це чудова можливість отримати практичні знання й навички щодо того, як правильно змінювати свій світ на краще. Саме тому ми як Фонд ім. Гайнріха Бьолля в Україні підтримали першу Школу, яка відбулась у 2016 р., і бачимо великі перспективи на майбутнє в її проведенні.» — відзначила Оксана Алієва, координаторка програми «Зміни клімату й енергетична політика», Фонд ім. Гайнріха Бьолля в Україні.

Учасники Школи. Фото: 350.org – Україна

Під час Школи учасники отримали знання та навички з різних тем: взаємодія з владою та державними службовцями; розробка концепції, стратегії й тактики кампанії; план та реалізації ефективних акцій; комунікація з цільовою аудиторією та зацікавленними сторонами; залучення громадськості до кампанії.

«Наразі однією з нагальних потреб українського суспільства я бачу розширення арсеналу інструментів взаємодії між громадянами та політичною владою. Дієвий та конструктивний діалог між цими силами необхідний для знаходження та втілення ефективних рішень практично у всіх сферах державної політики. Маю надію, що кампейнінг, як інструмент соціальних змін, дозволить нам будувати нашу державу згідно довгострокових інтересів суспільства, особливо у сферах енергетичної політики, використання природних ресурсів, захисту навколишнього середовища, сталого розвитку міст, тощо», — говорить Яна Житніковська, координаторка проєкту, ГО «Українська молодіжна кліматична асоціація».

Завдяки трьом дням роботи активісти опрацювали всі етапи створення та реалізації своїх майбутніх кампаній. Важливо, що працювали учасники з реальними проблемами та потребами у своїх регіонах. А отже, невдовзі в Україні відбудеться кілька кампаній у сфері змін клімату та відновлюваної енергетики.

Організувала Школу ГО «Українська молодіжна кліматична асоціація» за підтримки Фонду ім. Гайнріха Бьолля в Україні. Партнер — міжнародна громадська організація 350.org.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *