Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

На українських дорогах можна зустріти екологічний громадський транспорт. Саме такий електробус Електрон Е19101 проїхав 320 км зі Львова до Кам’янця-Подільського, де проходив бізнес-форум «Кам’янець відкритий для світу, Кам’янець відкритий для вас».

Електробус
Фото: Facebook сторінка

Розроблено цей автобус концерном «Електрон» наприкінці 2015 року. У 2016 році електробус курсував на лінії у Львові понад 9 місяців. За цей час перевіз понад 250 тисяч пасажирів.

Пробіг на одній зарядці Електрон Е19101 становить 225 км із повним завантаженням у режимі міського маршруту. Електробус може перевозити 100 пасажирів одночасно. За допомогою швидкої зарядки великим струмом за 15–20 хвилин можна зарядити батареї на 70 %. Штатний зарядний пристрій на борту призначений для роботи від мереж напругою 380В.

Приблизна вартість однієї машини — 350 тисяч євро.

Президент «Концерну-Електрон» Юрій Бубес раніше зазначав, що собівартість перевезень на електробусі Е191 в 10 разів нижча, ніж на аналогічному автобусі з дизельним двигуном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *