Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Культура екологічної обізнаності в Китаї стає все більш популярною. Ілюструє таке твердження й Хі Кяонв – одна з найбагатших жінок країни та найпалкіших природоохоронних діячів.

У жовтні вона оголосила про свій перший крок у підтримці охорони навколишнього середовища — пожертву в розмірі 1,5 мільярда доларів, яка на разі є найбільшою особистою благодійністю в охороні дикої природи. Хі Кяонв співпрацює з організацією «Пантера», фінансуючи проєкти із захисту снігового барсу в Китаї.

Хі Кяонв Фото: Пантера

Хі Кяонв представляє нову течію китайських благодійників. Сьогодні Китай позиціонує себе як лідера у галузі збереження навколишнього середовища, особливо після того, як у США заявили про вихід із Паризької угоди. У Китаї вже зроблено перші кроки для заборони незаконної торгівлі слоновою кісткою до кінця 2017 року, озвучені плани щодо припинення використання автомобілів із двигунами внутішнього згоряння та заявлено про створення нових заповідників на півночі країни. До 2020 року уряд пообіцяв створити від 30 до 50 нових природоохоронних зон.

Водночас однією з основних екологічних проблем у Китаї залишається забруднення повітря. Країна, як і раніше, продовжує активно використовувати вугілля, незважаючи на скорочення загального рівня споживання енергії.

Хі Кяонв погоджується з тим, що співпраця держави та заможних громадян знаменує поворотний момент для країни вцілому. Вона говорить, що поінформованість громадськості щодо захисту навколишнього середовища у Китаї поступово зростає.

Про власну екологічні свідомість та активність Хі Кяонв говорить, що її бачення того, як вона може бути більш корисною планеті розвивалося поступово. «На самому початку мрія нашого бізнесу полягала в тому, щоби побудувати 100 найгарніших парків у 100 містах Китаю». У 2012 році вона заснувала Пекінський фонд «Кяонв» із метою вирішення деяких найбільш актуальних екологічних проблем у світі. Серед її пріоритетів були створення ключових природоохоронних територій у її рідній країні; виявлення видів із найбільшою потребою в захисті, партнерство з міжнародними організаціями та підтримка вітчизняних НДО для підтримки змін, які можуть вплинути на глобальний стан біорізноманіття та вміст СО2 у повітрі.

Хі Кяонв ділиться своїми думками: «Ми вважаємо, що захистити Китай — це захистити всю Землю».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *