Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Bright Award. Фото: news.stanford.edu

Засновники Greencubator‘а Андрій та Роман Зінченки отримали премію The Bright Award від Стенфордського університету за значний внесок у розвиток сталої енергетики.

Братам Зінченкам вдалося створити процвітаючу стійку спільноту з питань освіти в галузі енергетики та інновацій і заснувати один із перших зелених енергетичних інкубаторів в Україні.

“Наше завданя – пробуджувати в людях віру в те, що вони можуть бути творцями змін в енергетиці. Ми прагнемо поєднувати людей та ідеї, які відкривають нові енергетичні горизонти”, – такими словами зустрічає відвідувачів сайт greencubator.info.

За роки існування ініціативи брати Зінченки організували десятки цікавих подій та проєктів, за підсумками яких народжувалися нові партнерства та проєкти з міжнародним визнанням. Діяльність інкубатора (освітня, ініціативи в ЗМІ, наставництво та масштабні хакатони) сприяє появі технічних, соціальних та економічних інновацій у сфері енергетики.

Заснований у 2009 році Greencubator встиг допомогти українським стартапам Ecoisme та uMuni, а також запустити Hack4Energy – один із найбільших паралельних хакатонів у Східній Європі, який об’єднує представників одразу кількох українських міст для розробки нових енергетичних рішень для сталого розвиткуКрім того, Greencubator бере участь у роботі енергетичної групи «Реанімаційного пакету реформ».

Брати Зінченки. Фото: theukrainians.org

Саме завдяки своїй новаторській роботі брати Зінченки отримали премію розміром 100 000 доларів США.

Присудження The Bright Award започатковане Раймондом Брайтом у 2007 році. За умовами пана Раймонда премія щорічно надається «особі, яка зробила значний внесок в охорону навколишнього середовища та сталий розвиток».

За словами доктора юридичної школи Елізабет Мейджил (M. Elizabeth Magill) у премії є дві найважливіші цілі: перша — визнати неоспіваних героїв охорони навколишнього середовища; друга — збільшити вплив їх роботи, надавши їй міжнародне визнання.

“Братам Зінченкам вдалося активізувати енергійних та підприємливих людей із різних секторів, їх робота допомогла створити мережу однодумців та запустити відомі стартапи. Вони також вплинули на формування  урядової політики”, – коментує перемогу Андрія та Романа пані Елізабет Мейджил.

Частину грошової премії брати хочуть використати для створення стипендії на честь покійного Анатолія Копця – засновника Асоціації «Енергоефективні міста України». Анатолій Копець був особливо зацікавлений у сприянні обізнаності молодих поколінь з питань сталої енергетики. За його прикладом, стипендія буде підтримувати талановитих студентів у галузі енергетики та сталого розвитку.

Отримають нагороду Андрій та Роман 9 листопада в Залі Пола Бреста у Стенфорді. У рамках презентації брати Зінченки проведуть публічну лекцію та групове обговорення «Демократизація енергії: зміцнення сталого розвитку з нуля».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *