Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

22 вересня відзначають День без авто, протягом якого водіїв закликають відмовитися від використання автомобіля на користь громадського транспорту чи пересісти на велосипед.

Житомиряни, які приєднаються до акції, зможуть не лише зробити внесок у зменшення забруднення міського повітря, але й отримати безкоштовну каву чи знижку на обід.

Два тижні тому у Житомирі відбулася презентація мобільного додатку «Кліматичні краплі», що відстежує та винагороджує екологічно-дружні вчинки громадян.

Додаток переводить у бали скорочення викидів парникових газів внаслідок їзди на велосипеді,  заходів з утеплення будівель та виробництва електроенегії з відновлюваних джерел приватними домогосподарствами.

Кожен бал – це “Кліматична крапля”, яка символізує скорочення викидів парникових газів на 1 кг СО2. Крапля до краплі учасники платформи можуть скоротити викиди на сотні тонн.

Отримані бали можна обміняти на безкоштовні напої або з знижки у партнерів проєкту “Кліматичні краплі”. Першими партнерами у місті Житомир стали Casual cafe «Мандри» та ресторація Це Щось.

«Ми починаємо пілотну фазу нашого проєкту саме з Житомира, адже місто вже є одним із лідерів в Україні у сфері розвитку енергоефективності та відновлювальних джерел енергії», – розповів Кирило Томляк, директор ТОВ «КТ-Енергія». – «Щиро вдячний першим користувачам додатку та нашим партнерам за співпрацю. Закликаю активних громадян, які користуються велосипедом, генерують зелену електроенергію та утеплюють будинки, а також відповідальний бізнес долучатись до даної ініціативи».

«Ми раді долучитися до платформи «Кліматичні Краплі». Вже сьогодні додаток в тестовому режимі працює у кафе «Мандри», а зароблені бали можна обміняти на чашку кави або чаю. В перспективі ми плануємо підключити до платформи й інші заклади мережі SALAD» – зазначила менеджер кафе «Мандри» Оксана Онищук.

Ірина Маренкова, власник ресторації «Це Щось» зауважила: «Наш заклад радий доєднатись до даної ініціативи, адже додаток «Кліматичні краплі» дозволяє громадянам та екологічно-відповідальному бізнесу наочно продемонструвати свій внесок у покращення екологічної ситуації та енергоефективності міста!».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *