Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Світові інвестиції у відновлювану енергетику досягли рекордного рівня у 2015 року. В Україні, натомість, в минулому році спостерігалося подальше сповільнення активності у секторі відновлюваної енергетики, і до об’єднаної енергосистеми України було підключено лише 34 МВт потужностей: 19 МВт електростанцій на біомасі та біогазі, 6.6 МВт вітрових електростанцій та по 4 МВт сонячних електростанцій та малих ГЕС.

Загальна потужність електростанцій на відновлюваних джерелах енергії (без великих ГЕС) залишається на рівні 1 ГВт або 1,8% від потужності об’єднаної енергосистеми України.

Частка потужностей відновлюваної енергетики в енергосистемі України
Структура потужностей в енергосистемі України

Станом на початок 2016 року в об’єднаній енергосистемі України працює 428 МВт вітрових електростанцій, 359 МВт сонячних електростанцій, 171 МВт малих ГЕС (потужністю до 50 МВт) та 54 МВт електростанцій на біомасі та біогазі.

Структура потужностей відновлюваної енергетики в енергосистемі України
Структура потужностей відновлюваної енергетики в енергосистемі України

Крім того, Україна також має 315 МВт потужностей на відновлюваних джерелах енергії (станом на початок 2014 року) в Автономній республіці Крим, контроль над якими втратила після анексії півострова РФ.

Електростанціями на відновлюваних джерелах енергії у 2015 році вироблено близько 1,75 млрд кВт год електроенергії або 1% від загального виробництва електроенергії в Україні.

Для порівняння частка відновлюваної енергетики в загальному енергобалансі країни в 2011 році становила лише 0,17%.

Із відновленням зростання економіки України у 2016 року очікується і активізація сектору відновлюваної енергетики.

Нагадаємо, що ЄБРР спільно з іншими міжнародними установам підтвердив фінансування проєкту з будівництва біогазової установки у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *