Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Щороку в Лас-Вегасі збираються провідні технологічні компанії світу, аби здивувати світ черговими новинками зі світу електроніки. Серед телевізорів, які можна скрутити немов газету, та міні-гелікоптерів, які доставлять вас до місця призначення без пілота, на цьогорічній виставці електроніки CES 2016 були представлені і новинки екологічних технологій: насамперед електромобілі та різноманітні розробки для розумних домівок.

Компанія Faraday Future, заснована лише 18 місяців тому, представила перший концепт свого електричного “автомобіля майбутнього”.

На сьогодні, щоправда, це лиш красивий футуристичний концепт під назвою FFZero01, далекий від реального автомобіля. Компанія розробила модульну платформу (Variable Platform Architecture), на основі якої планує розробляти електромобілі різного типу та потужності. Залишилося зачекати кілька років, аби перевірити життєздатність ідей розробників та дізнатися, чи стане Faraday Future гідним конкурентом для Tesla.

Компанія General Motors представила на виставці новий електромобіль Chevy Bolt, який зможе конкурувати із популярним нині Nissan Leaf. Chevy Bolt зможе проїжджати понад 200 миль на одному заряді, а коштуватиме близько 37 500 доларів.

Розумна душова насадка Hydrao Smart Shower дозволить економити споживання води, сигналізуючи, що ви забарилися в душі. Душова насадка містить LED-лампи, які змінють колір залежно від обсягу спожитої води. За допомогою Bluetooth та спеціальної програми можна налаштувати насадку сигналізувати через певні інтервали, наприклад через 10, 20 чи 30 літрів використаної води. Програма дозволяє також відстежувати обсяги споживання та навіть влаштовувати змагання серед членів родини на найбільш бережливе використання води.

Hydrao Smart Shower

Насадка не споживає додаткової енергії, оскільки лампи живляться від енергії води за допомогою невеличкої вбудованої турбінки.

Компанії розробляють і нові більш зручні технології управління різноманітними розумними приладами. Нові телевізори компанії Samsung, для прикладу, перетворяться на центр управління розумними приладами, які використовують технологію SmartThings (сенсори Samsung та продукти інших компаній, зокрема, розумні термостати та LED лампи).

За матеріалами The Verge та Mashable.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *