Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Новий “зелений” курс на розвиток економіки може зробити Україну більш конкурентноздатною, – до такого висновку прийшли учасники 2 Міжнародного форуму чистих технологій ECOSMART-2012, який відбувся в Києві.

Глобальний курс на «озеленення» світової економіки чотири роки тому, ще в 2009 році, проголосила Організація з охорони навколишнього середовища ООН. Він передбачає більш ефективне використання природних ресурсів та використання ринкових механізмів для досягнення сталого розвитку.

«Стан навколишнього середовища в Україні не дозволяє зволікати із розвитком “зелених” проєктів. Необхідно більш ефективно запроваджувати ресурсозбереження та утилізацію відходів», – підкреслила під час відкриття форуму ECOSMART-2012 Рікарда Рігер, директор Програми Розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Україна займає 87 місце серед країн світу за Індексом якості навколишнього середовища. На території країни знаходиться 1,2 млн. тонн відходів, із яких близько 75% належить до 3 класу небезпеки. За рівнем раціонального використання водних ресурсів Україна знаходиться на 95 місці серед 122 країн світу, відповідно до звіту ЮНЕСКО. Рівень техногенного навантаження в цілому по країні в 4-5 разів перевищує аналогічні показники інших країн. Такі дані містяться в публікації “Зелена економіка : передумови та перспективи розвитку в Україні”, яка була презентована на форумі ECOSMART-2012 Тетяною Галушкіною, доктором економічних наук і професором Інституту проблем ринку та еколого-економічних досліджень НАН України.

Як підкреслила в своєму виступі Тетяна Галушкіна, “розвиток “зеленої” економіки в Україні – це розвиток збалансованого споживання та виробництва, “зеленого” оподаткування та екологічного обліку, “зелених” кредитних ліній та інвестицій в “зелені” проєкти, “зеленого” бізнесу та енергетики.

Всього в рамках форуму ECOSMART-2012 виступило 45 спікерів, а в заходів взяли участь 165 делегатів з різних країн світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *