Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

21 березня у Києві відбувся семінар-треніг «Використання екологічних переваг в маркетинговій стратегії підприємства» для представників екологічно-відповідального бізнесу. Організатором заходу є ВГО «Жива планета».

Грінвошінг та вуглецевий відбиток
Грінвошінг та вуглецевий відбиток. Фото greenecocommunities.com

Експерти  Екоклубу «Зелена Хвиля» поділились із учасниками своїм досвідом у еко-маркетингу.

Ірина Миронова, фахівець з КСВ, розказала про Основні помилки в процесі формування екологічного іміджу компанії або продукту. Вона запропонувала учасникам семінару подумати, що таке насправді «зелений бренд» і які компанії мають право називатись зеленими. Ірина навела 13 реальних прикладів невдалих екологічних стратегій бізнесів, розказала про те, що таке грінвошінг (greenwashing) і як його уникнути, а також про те, хто і як слідкує за чесністю «зелених» заяв компаній. Ця інформація буде корисна для керівників та піар-менеджерів підприємств, що планують включати екологічні меседжі до зовнішніх комунікацій.

Презентація Ірини Миронової:

Юлія Маклюк, координатор Інформаційного центру зі зміни клімату «КліматІнфо», ознайомила учасників семінару із концепцією вуглецевого відбитку та можливостей його застосування в маркетингу. Її презентація Вуглецевий відбиток: концепція, розрахунок, приклади не тільки описує практику вуглецевого маркування продуктів і цілей по зниженню викидів СО2, що взяли на себе провідні корпорації, а і знайомить із першими кейсами оцінки вуглецевого відбитку в Україні. Ця інформація може бути цікавою тим компаніям, що планують провести оцінку вуглецевого сліду свого продукту, послуги, заходу або діяльності за рік. Презентація також містить опис послуг з вуглецевого менеджменту, які можна замовити у «Зеленої Хвилі».

Презентація Юлії Маклюк:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *