Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Як повідомляла Зелена Хвиля, в 2011 році встановлена потужність електростанцій на відновлюваних джерелах енергії в Україні зросла із 152 МВт до 397 МВт. Таким чином, темп зростання відновлюваної енергетики України за встановленою потужністю в Україні в 2011 році становив 161%.

Що принесе відновлюваній енергетиці України 2012 рік?

Зелена Хвиля вирішила зібрати прогнози експертів, держави та зробити свій власний.

Отже, експерти, опитані газетою “Дело” (голова комітету енергетичної незалежності України Іван Надеїн та голова Української вітроенергетичної асоціації України Андрій Конеченков), прогнозують, що в 2012 році буде введено в дію 100 МВт сонячних електростанцій та 600 МВт вітрових електростанцій, а загальна потужність перевищить 1 000 МВт. Експерти прогнозують, що в 2012 році значно активніше розвиватиметься саме вітрова енергетика.

Голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич прогнозує однаковий розвиток сонячної та вітрової енергетики в 2012 році. «В Україні будуть розвиватися найшвидше дві галузі: сонячна та вітряна енергетика. Це відповідає світовим тенденціям. Очікуваний нами приріст потужностей на 2012 рік, те, що заявлено інвесторами, – близько 300 МВт вітрових станцій і приблизно стільки ж сонячних потужностей», – заявив Микола Пашкевич на круглому столі, присвяченому обговоренню пропозицій відомства щодо зміни Енергостратегії до 2030 року в частині розвитку відновлюваної енергетики, енергоефективності та енергозбереження.

Таким чином, за прогнозом Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження відновлювана енергетика України в 2012 році зросте на 600 МВт, а загальна потужність електростанцій на відновлюваних джерелах енергії становитиме 1 ГВт. Крім того, прогнозується, що виробництво електроенергії електростанціями на відновлюваних джерелах енергії становитиме близько 1 мільярда кВт год.

Зелена Хвиля також прогнозує однаковий розвиток сонячної та вітрової енергетики в 2012 році, однак дещо більш стриманими темпами. За нашим прогнозом, в 2012 році буде встановлено близько 250 МВт сонячних електростанцій, головним чином в Криму та Одеській області, та близько 250 МВт вітрових електростанцій. Ще близько 10 МВт додадуть електростанції на інших типах відновлюваних ресурсів. Загальна потужність альтернативної енергетики на кінець 2012 року складатиме близько 900 МВт.

Виробництво електроенергії електростанціями на відновлюваних джерелах енергії становитиме близько 850 мільйонів кВт год.: сонячними електростанціями – близько 300 мільйонів кВт год., вітровими електростанціями – близько 300 мільйонів кВт год., малими гідроелектростанціями – близько 230 мільйонів кВт год., іншими типами – близько 20 мільйонів кВт год.

Частка відновлюваної енергетики в загальному енергобалансі становитиме, за нашим прогнозом, 0,5%.

One Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *