Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

26 березня о 20:30 за місцевим часом хвиля Години Землі – хвиля надії на майбутнє та заклик до активних дій заради Планети – прокотилася світом! Більше 4 800 міст у 134 країнах світу, у тому числі 33 міста України, приєдналися до найбільшої добровільної кліматичної акції та згасили світло на відомих пам’ятках, у організаціях та власних домівках.

Після згасання світла зі свічок були викладені символічні фігури кампанії
Після згасання світла зі свічок були викладені символічні фігури кампанії

Цього року Година Землі вийшла за межі: вийшла за межі простої акції, перетворившись у всесвітній рух за майбутнє Планети; вийшла за межі минулих років, об’єднавши рекордну кількість країн та міст; вийшла за межі години – закликавши людей діяти кожного дня задля подолання загрози зміни клімату та досягнення майбутнього, у якому людина та природа будуть жити в гармонії!

Україна долучилася до Години Землі та всесвітнього руху вже втретє, побивши рекорди минулих років. 33 міста нашої країни разом зі столицею приєдналися до світової спільноти, вимкнувши світло на відомих спорудах та закликавши жителів до активних дій по боротьбі зі зміною клімату та марнотратним споживанням природних ресурсів: Київ, Одеса, Рівне, Славутич, Кривий Ріг, Вилкове, Костянтинівка, Черкаси, Донецьк, Прилуки, Сімферополь, Хмільник, Кам’янець-Подільський, Новоград-Волинський, Чернівці, Краматорськ, Могилів-Подільський, Слов’янськ, Житомир, Артемівськ, Макіївка, Енергодар, Нікополь, Сєвєродонецьк, Полтава, Дніпродзержинськ, Севастополь, Луцьк, Хмельницький, Тернопіль, Херсон, Миколаїв та Красний Луч.

В Україні та в світі Година Землі об’єднала дуже різних людей та організації, які, мабуть, ще ніколи не працювали разом. Лілія Пустовіт, Каша Сальцова, Олег Собчук, Дмитро Шуров закликали українців взяти участь у Годині Землі, а також своїм власним прикладом надихають людей кожен день робити маленькі кроки на зустріч Планеті. Кампанію підтримали десятки громадських та бізнес організацій, навчальних закладів та урядових структур. Багато ресторанів та кафе по всій країні запросили своїх відвідувачів провести суботній вечір у романтичній атмосфері при свічках.

Десятки відомих на всю країну споруд та пам’яток опинилися на одну годину у темряві, щоб привернути увагу України до екологічних проблем нашої Планети. Серед них Міністерство закордонних справ у Києві, Приморський бульвар в Одесі, Свято-Успенський собор в Полтаві, Тернопільський замок та багато інших.

Молодіжні організації та окремі активісти країни підхопили заклик до активних дій та провели десятки подій у різних містах України на підтримку кампанії Година Землі 2011. В Києві концерт Години Землі, який відбувся в Центрі сучасного мистецтва М17, „запалили” Дмитро Шуров (Pianoboy) та група „Бахрома”. Акустичний концерт при свічках зібрав небайдужих жителів столиці нашої країни, які мали змогу цікаво провести час та поспілкуватися з однодумцями та зірками.

В Одесі на Думьскій площі біля Міської ради пройшов вуличний концерт. На годину згас Приморський бульвар та Міськрада та запалали свічки та серця одеситів. Теплу неформальну атмосферу концерту зробили більш яскравою виступи театра вогню та музичних колективів. Кожен одесит, що приніс із собою свічку, мав змогу обміняти її на енергозберігаючу лампочку „Космос”, щоб зменшити щоденне енергоспоживання та бути „зеленішим”.

У Енергодарі під час Години Землі відбувся роллерний флешмоб – роллери-аматори та професіонали при свічках виконували різноманітні цікаві трюки для городян, які провели свою годину без світла у центрі міста. У Сумах пройшли змагання з нічного орієнтування при свічках, у Полтаві – велопробіг центром міста на підтримку розвитку альтернативних видів транспорту. Полтавські активісти надрукували листівки з „зеленими” порадами, на зворотньому боці яких були намальовані схеми оригамі, привертаючи увагу людей до проблеми переробки паперу. У Львові на площі Ринок відбувся флешмоб зі свічками, що згасли разом із Львівською Ратушею рівно о 20:30 та були, також, обміняні на енергозберігаючі лампочки.

У багатьох містах України пройшли святкові концерти з виступами місцевих музичних колективів, файер шоу, переглядом фільмів на екологічну тематику. Вінниця, Краснодон, Хмельницький, Миколаїв, Кіровоград та багато інших міст провели незабутні події на Годину Землі, які пройшли у дуже теплій атмосфері, зігріті серцями та десятками свічок, які принесли з собою гості та організатори подій. Після згасання світла зі свічок були викладені символічні фігури кампанії – цифра „60”, Земна куля, велосипед та інші.

„Година Землі 2011 в Україні та в світі пройшла, і ми дякуємо всім, хто долучився до всесвітньої кампанії. Але не варто забувати, що головною метою Години Землі є довгострокові зміни нашого життя. Участь у акції повинна спонукати до того, щоб замислитися про раціональне використання енергоресурсів у повсякденному житті, а також, чи вистачить ресурсів Землі всім і як на довго. У справі порятунку Планети важливі дії кожної людини. Ваші невеликі кроки, об’єднуючись, мають вагомий результат. „Зелені” поради на кожен день Ви можете знайти на нашому сайті”, – говорить Андрій Білокінь, Координатор кампанії Година Землі в Україні.

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України та Національне агентство з ефективного використання енергетичних ресурсів надали свою підтримку Години Землі 2011.

Куракіна Катерина, менеджер зі зв’язків з громадськістю WWF в Україні, додає: «Фотоконкурс «Я не нагріваю Землю» та конкурс дитячого малюнку «Я люблю свою Планету» продовжуються. Ми запрошуємо всіх українців до участі, щоб продемонструвати, як Ви допомагаєте Планеті кожен день.»

Всесвітній фонд природи висловлює подяку ООН в Україні, Radisson Blu Hotel (Київ), Європейській Бізнес Асоціації, ТМ Космос, а також мережам магазинів «Антошка» та «Інтертоп» за допомогу в організації кампанії Година Землі 2011.

Промоушн акції в Україні проводиться в партнерстві з рекламним агентством Ogіlvy та PR агенством SPN Ogіlvy, які допоможуть привернути увагу людей до Години Землі за допомогою оригінальних ідей і візуальних матеріалів, що запам’ятовуються.

Читайте більше про Годину Землі на сайті Всесвітнього фонду природи в Україні.

One Comment

  1. В минулу суботу, 26 березня, весь світ відзначав Годину Землі. Символічно відключали світло та організовували тематичні заходи і в Україні. Активісти кліматичного руху 350.org з українських міст і сіл діляться враженнями про великі і маленькі акції, які вони провели в цей день власноруч.

    Ми також додали контакти регіональних організаторів, щоб ви могли звязатись із ними, коли захочете влаштувати щось надихаюче-екологічне у вашому місті.

    http://www.climateinfo.org.ua/content/uchasniki-kl%D1%96matichnogo-rukhu-v%D1%96dsvyatkuvali-godinu-zeml%D1%96-v-svo%D1%97kh-m%D1%96stakh

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *