Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Презентовано дитячу екологічну гру "Життя в стилі ЕКО"
Презентовано дитячу екологічну гру "Життя в стилі ЕКО"

Як повідомляє сайт ПЗУ, 26 жовтня в рамках Міжнародного форуму-виставки «Довкілля-2010» було презентовано інтерактивну дитячу гру «Життя в стилі Еко». Всеукраїнська громадська організація «Жива планета» спільно з міжнародним фондом «Скорочення ризиків» реалізовують новий за формою та змістом просвітницький проєкт з питань охорони довкілля, що базується на інтерактивному методі навчання.

На секції, присвяченій екологічній освіті та вихованню, координатор проєктів Всеукраїнської громадської організації «Жива планета» Галина Бузан проінформувала учасників засідання про цілі проєкту: «Кінцевою метою інформаційно-просвітницьких заходів має бути зміна моделі поведінки. Інформаційні повідомлення формулюються так, щоб пояснити учням важливість їхньої участі та співпраці у питаннях щодо вирішення екологічних проблем. Та, головне, інформація надається в інтерактивному форматі, а не у вигляді пасивних тверджень».

Гра покликана розкрити «побутовий» напрям екологічного виховання в середній школі та надає можливості опанування учнями необхідних природоохоронних знань, допомагає формувати відповіді риси особистості. Сконструйована та оформлена так, що використовувати її можна не тільки на уроці, а й розмістити у вільному доступі для учнів. Тобто учні можуть грати без допомоги вчителя.

«Життя в стилі Еко» отримала схвальні рецензії від практикуючих вчителів біології загальноосвітніх навчальних закладів міста Києва та пройшла погодження в Міністерстві освіти та науки України.

На думку представника фонду «Скорочення ризиків» Людмили Ярошенко, сучасна освіта неможлива без екологічної складової. «Екологічна криза – це наслідок недостатньої екологічної освіченості та культури в суспільстві. Відповідальність за довкілля, необхідно плекати змалечку. Тому наш обов’язок виховати дітей з любов’ю до природи та розумінням справжніх цінностей», – зазначила Людмила Ярошенко.

Наразі, розробники розраховують на підтримку Міністерства освіти та науки у впровадження в школах України екологічної гри. Перші ігрові комплекти розміщуються на території Київського зоологічного парку у вільному доступі для відвідувачів та передається на тимчасове використання по черзі у загальноосвітніх навчальних закладах Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *