Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Ресурсно-аналітичний центр “Суспільство і довкілля13 вересня Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив із доповіддю про пріоритети своєї діяльності у 2018 р. та розвиток ЄС до 2025 р., в якій презентував дорожню карту подальшого становлення більш об’єднаного, демократичного та сильного ЄС.

Він запропонував конкретні заходи у сферах торгівлі, інвестицій, кібербезпеки, промисловості, демократії, закликавши невідкладно перейти від слів до дій. Президент Юнкер наголосив на важливості соціальних стандартів і подальшого закріплення провідної ролі ЄС у глобальних процесах із попередження зміни клімату.

Водночас його виступ викликав стурбованість європейських екологічних НУО, оскільки поза увагою залишилась низка важливих питань питань, зокрема, перебудова ЄС на основі добробуту людей і безпечного для здоров’я довкілля, суттєвого зменшення викидів до 2030 р., реальних шляхів досягнення сталого розвитку ЄС, виконання міжнародних зобов’язань за Паризькою угодою, Цілями сталого розвитку та Конвенцією про біорізноманіття.

Як зазначає WWF-Європейський офіс (WWF-EPO), підписавши у 2015 р. Цілі сталого розвитку, ЄС досі не має стратегії чи плану імплементації вказаних цілей, що негативно впливає на їх досягнення. Європейське екологічне бюро (EEB) звертає увагу, що у своєму виступі Президент Юнкер проголосив верховенство права одним з фундаментальних принципів розбудови ЄС. А, день після цього, на Нараді сторін Оргуської конвенції, ЄС був жорстко розкритикований за незабезпечення своїм громадянам належного доступу до правосуддя на рівні Суду справедливості ЄС.

Матеріал підготовлено експертами ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” в рамках проєкту “Довкілля і клімат: інформаційно-аналітичний огляд екологічної та кліматичної політики і права ЄС”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *