Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Вітрові електростанції України. Перспективи | Зелена Хвиля
Categories: Технології

Вітрові електростанції України. Перспективи

Карта потенціалу будівництва вітрових електростанцій України, складена на основі повідомлень в пресі в 2009-2010 роках. Звичайно, це перш за все карта, яка демонструє кількість заяв щодо будівництва вітрових електростанцій в Україні, а не реальні перспективні проєкти. Інформацію про нові проєкти вітрових електростанцій, які вводять в експлуатацію в Україні дивіться на новій карті “Вітрові електростанції України. Нові проєкти“.

Території позначені на карті є орієнтовними: в окремих випадках мова йде про будівництво ВЕС поблизу певного населеного пункту, в інших – це просто регіон чи певна його частина. Крім того, встановлена потужність перспективних ВЕС також достатньо орієнтовна й може вводитися в експлуатацію поступово.

За орієнтовними підрахунками, заявлені проєкти теоретично можуть довести встановлену потужність вітрових електростанцій в Україні до 3 – 4 тисяч мегават. Це справді немало в порівнянні з нинішніми 80 чи 90… Як буде насправді? Які Ваші прогнози щодо розвитку вітрової енергетики в Україні? Пишіть у коментарях!

Пишіть також про перспективні проєкти будівництва вітрових електростанцій в Україні, якими можна доповнити карту.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024