Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Встановлена потужність вітрових електростанцій світу стрімко зростає | Зелена Хвиля
Categories: Технології

Встановлена потужність вітрових електростанцій світу стрімко зростає

За інформацією Світової асоціація вітрової енергетики, встановлена потужність вітрових електростанцій в світі в 2009 році становила трохи більше 159 ГВт й за прогнозами мала зрости до близько 200 ГВт в 2010 році.

Вітрова енергетика світу. Дані World Wind Energy Association

Прогнози справджуються. Стів Сойєр (Steve Sawyer), генеральний секретар Global Wind Energy Council, нещодавно презентував дані, відповідно до яких в 2010 році буде введено в експлуатацію вітрові електростанції загальною потужністю близько 40 ГВт.

“За нашими оцінками ринок США дещо спаде цього року внаслідок малої кількості замовлень протягом фінансової кризи. Однак, з іншого боку ми спостерігаємо помітне зростання ринку в Китаї та його стабільність в Європі,” – коментує розвиток ринку вітрової енергетики в 2010 році пан Сойєр. “Загалом, ринок вітрової енергетики продовжує зростати, значно краще переживаючи світову кризу, ніж передбачалося аналітиками”.

На підтвердження цього, нещодавно було введено в експлуатацію найбільшу морську вітрову електростанцію поблизу берегів Великобританії. Вітрова електростанція Thanet складається із 100 турбін загальною потужністю 300 МВт і є найбільшою морською вітровою електростанцією світу на даний час.

Вітрова електростанція Thanet

Ось як виглядає найбільша морська вітроелектростанція на відео:

Однак, морська вітрова електростанція Thanet не залишиться в лідерах на довго. У тій же Великобританії нині ведеться робота над ще двома проєктами: морська вітрова електростанція Gabbard потужністю 500 МВт та вітрова електростанція London Array потужністю 1 ГВт.

Читайте також про перспективи розвитку вітрової енергетики України.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024