Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Перші сонячні електростанції України отримали ліцензію на виробництво електроенергії та право на зелений тариф | Зелена Хвиля
Categories: Технології

Перші сонячні електростанції України отримали ліцензію на виробництво електроенергії та право на зелений тариф

Національка комісія регулювання електроенергетики України на засіданні 16 вересня прийняла рішення про видачу ліцензій на провадження діяльності з виробництва електричної енергії ТОВ «Крайміа Солар 1» та ТОВ «Крайміа Солар 2». Саме ці компанії є операторами перших сонячних електростанцій України, які найближчим часом мають бути введені в експлуатацію в Криму. Потужність сонячних електростанцій – 1 МВт і 1,5 МВт.

Нагадаємо, розробкою проєкту будівництва першої сонячної електростанції України, яка на практиці складатиметься із 5 окремих електростанцій із окремими компаніями-операторами, займається австрійська компанія «Activ Solar GmbH», більше 50% статутного капіталу якої володіє за інформацією “Економічної правди” австрійський актив українських бізнесменів Андрія і Сергія Клюєвих SLAV Beteiligung Gmbh. Загалом компанія планує найближчим часом збудувати 5 сонячних електростанцій потужністю 1-2 МВт.

23 вересня на засіданні НКРЕ був затверджений зелений тариф для компаній ТОВ «Крайміа Солар 1» та ТОВ «Крайміа Солар 2».

До цього часу зелений тариф затверджувався для компаній, які виробляють електроенергію за допомогою вітрових електростанцій, малих гідроелектростанцій та електростанцій, що використовують біомасу в якості палива.

Читайте також: Соняні електростанції в Україні. Потенційні проєкти

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024