Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Стагнація урядової екологічної політики | Зелена Хвиля
Categories: Держава

Стагнація урядової екологічної політики

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС не вплинуло на пріоритетність екологічної політики Уряду. Урядові законопроєкти у сфері екології та природокористування склали лише 2,4% усіх, поданих КМУ до Верховної Ради минулого року. У порівнянні з попередніми роками це свідчить про стагнацію урядової політики у цій сфері.

Жоден із внесених торік Урядом проєктів законів у цій сфері не стосувався імплементації екологічного законодавства ЄС. Тому, провальна робота з імплементації екологічної частини Угоди про асоціацію має своє пояснення: плани імплементації виконати неможливо без внесення змін до законів.

Жодного законопроєкту у цій сфері не було внесено і Президентом України, тож основний «тягар» несли народні депутати. Такий підхід не може забезпечити системної і послідовної імплементації Угоди про асоціацію.

Системні законопроєкти – про оцінку впливу на довкілля, про стратегічну екологічну оцінку, про басейновий принцип управління водними ресурсами – потребують не лише урядової підтримки, але й комплексного державного підходу під час розробки. Розробка і подання урядових законопроєктів з цих питань дадуть сильний сигнал суспільству, Верховній Раді та ЄС : без екологічної політики шлях до ЄС неможливий.

Матеріал підготовлено експертами ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” в рамках періодичного інформаційно-аналітичного огляду “Екологічна політика та право” та рубрики “Екологічні акценти”, в якій  публікуються коментарі про актуальні питання екологічної політики та права України.

Підписатися на розсилку інформаційно-аналітичного огляду “Екологічна політика та право” можна за посиланням

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #2

В процесі оновлення

13.03.2024