Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
В екологічному рейтингу Україна 102 серед 132 країн | Зелена Хвиля
Categories: Різне

В екологічному рейтингу Україна 102 серед 132 країн

Центр екологічного законодавства та політики Єльського Університету (Yale Center for Environmental Law & Policy) оприлюднив результати щорічного рейтингу країн світу за індексом екологічної сталості (Environmental Performance Index).

Індекс екологічної сталості враховує успіх країн у зниженні впливу забруднення довкілля внаслідок економічної діяльності на здоров’я людей та природні екосистеми.

Індекс екологічної сталості враховує вплив економічної діяльності на здоров'я людей та природні екосистеми.

Україна зайняла в рейтингу 102 місце серед 132 країн. За рівнем прогресу у зменшенні впливу на довкілля протягом 2000-2010 років Україна посіла 82 місце.

В екологічному рейтингу Україна 102 серед 132 країн

Перша п’ятірка країн – Швейцарія, Латвія, Норвегія, Люксембург та Коста-Ріка. Швейцарія отримала перше місце в першу чергу за рахунок суворого контролю за забрудненням повітря, високого рівня забезпеченості питною водою та контролю за втратою біорізноманіття. Латвія поруч із Азербайджаном, Румунією, Албанією та Єгиптом досягли найбільшого прогресу в зменшенні негативного впливу на довкілля протягом останніх десятиліть. Росія – навпаки мала найгіршу динаміку зниження індексу екологічної сталості.

Наявність в першій п’ятірці країн із відносно низьким рівнем ВВП на одиницю населення (Латвія та Коста-Ріка), на думку авторів дослідження, свідчить про те, що економічне зростання не є визначальним фактором забезпечення сталого розвитку. Не менш важливими є виважена екологічна політика та контроль за дотриманням екологічних вимог.

Зелена Хвиля

Екологічні новини від Зеленої Хвилі

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024

Тренер 1 #3

В процесі оновлення

13.03.2024