Deprecated: The PSR-0 `Requests_...` class names in the Request library are deprecated. Switch to the PSR-4 `WpOrg\Requests\...` class names at your earliest convenience. in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-includes/class-requests.php on line 24
Відбувся перший з двох запланованих тренінгів з Лісової педагогіки | Зелена Хвиля

У Києві відбувся перший з двох запланованих тренінгів з Лісової педагогіки.

Навчання відвідали вчителі державних та приватних шкіл, викладачі ЗВО, представники ГО та Національного парку.

Хтось з учасників був вперше на такому навчанні, а хтось уже і сам фахівець з лісової педагогіки і навчається у нас уже вдруге, бо навчатися з нами цікаво та пізнавально, адже ми весь час оновлюємо свої знання, якими радо ділимося.

Що ж такого особливого у лісовій педагогіці і чим вона відрізняється від простої педагогіки?

Особливістю її є те, що вона проводиться безпосередньо серед природи – в лісі, парку, саду. Її основна мета  м’яко та природньо долучити дітей до питання збереження  довкілля.

Ігри, досліди, спілкування серед природи дозволяють дитині побачити дивовижний світ природи, змінюють її ставлення до дерев та тварин, які з абстрактних величин стають чимось близьким, зрозумілим та цінним.

Учасники навчання мали можливість на день перетворитися на дітей і щиро грали у рухливі ігри, з лупою стежили за життям комах, проводили дослідницькі експедиції тощо, адже було багато практичних вправ.

Також лісова терапія – хороший інструмент психологічного відновлення. Тому були і вправи, які дозволили зняти напругу та заземлитись.

Як висловилась одна з учасниць – наша зустріч дала можливість вийти за межі звичного кола спілкування. Тому домовились продовжувати спілкування у чаті, який створили для учасників у телеграм.

Захід відбувся у межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом “Відродження” за фінансової підтримки народу Швеції.

Дякуємо всім учасникам за сповнений позитивних емоцій день!

Олександра Халаїм

Голова ГО Український екологічний клуб “Зелена Хвиля”

Recent Posts

Роль зелених насаджень в післявоєнному відновленні громад України: опитування

    Запрошуємо долучитися до опитування! Ми хочемо глибше вивчити роль зелених насаджень в післявоєнному…

16.04.2024

Другий Всесвітній Лісовий форум: ділимося досягненнями зі світом!

У жовтні 2023 року у Вашингтоні відбувся Другий Всесвітній Лісовий форум. Понад 1200 учасників форуму…

27.03.2024