Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Команда ГО УЕК «Зелена Хвиля» завітала з робочим візитом до м.Кишинів!

Декілька насичених днів були присвячені знайомству з партнерськими організаціями, спілкуванню, діленню власним досвідом та запозиченню досвіду партнерів.

Найперший з робочих днів був присвячений знайомству та спілкуванню з командою EcoVisio Moldova. Під час робочих сесій змогли детально обговорити процес розвитку організації, структуру її побудови, а також стратегічний план. Обмінялися досвідом щодо основних напрямків роботи екологічних організацій та порівняли процеси в Україні й Молдові.

Особливо цінним став для нас момент знайомства з командою EcoVisio Moldova. Нам дуже приємно бачити ваші сяючі очі на шляху до сталого розвитку та екоактивізму!

Також, ми завітали до Alliance for Energy Efficiency and Renewables та надихнулися новими ідеями.

Мали можливість поспілкуватися з колегами, що впроваджують кращі практики з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, клімату та навколишньої середи в Молдові. Дізналися про проєкти, що стосуються реалізації стратегій сталої енергетики, термомодернізації, модернізації освітлення, енергетичного планування.

Під час зустрічі ми мали нагоду наочно познайомитися з комплектом інструментів для енергоменеджменту.

«Шкільний комплект для енергоаудиту» – незамінна річ в навчальних кабінетах! Такий комплект використовується для навчання школяр_ок та студент_ок практичним навичкам в області енергоменеджменту.

В комплекті пристрої для: вимірювання температури та вологості всередині та зовні будівель, вимірювання ступеня освітленості робочих місць, вимірювання витрати повітря у системі вентиляції будівлі тощо. Ці інструменти учні/учениці активно використовують під час навчального процесу з допомогою педагог_нь.

Ми із задоволенням поділилися досвідом впровадження екологічних ігор в освітній процес та представили їхній інструментарій.

Наступні дні нашої подорожі були присвячені EcoVillage Moldova – учбовому центру, який є прикладом сталого розвитку. Це “колиска” обміну інноваційними ідеями; місце, де можна навчитися теоретичним та практичним аспектам в різноманітних сферах сталого розвитку.

‌Протягом візиту ми мали можливість познайомитися із сталим сільським господарством (пермакультурою), що працює в гармонії з природними процесами та без шкоди для довкілля; поцікавитися методами екологічного конструювання; поспостерігати за результатами роботи процесів з енергоефективності; вивчати повторне використання та переробку відходів; ‌‌випробовувати еко- та гастротуризм; по‌ділитися досвідом у сфері екологічної освіти та пограти в ігри.

 

Візит організовано в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародний фонд “Відродження” за фінансової підтримки Швеції.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *