Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Скільки екосистемних послуг надають дерева визначеної місцевості: поглинають вуглецю, продукують кисню, затримують вологи в ґрунті? Які види дерев переважають та скільки дерев треба саджати щорічно для підтримки оптимального стану екосистеми?

На ті та інші запитання ми шукали відповіді під час першої в Києві спроби обліку міських дерев за допомогою відкритої платформи i-Tree (США) 27-28 березня 2021 року. Наша потужна команда організаторів, партнерів й місцевих активістів – чудових волонтерів, яким не байдужа доля міських зелених зон, прийшла на підтримку територіям, що знаходяться під загрозою забудови.

Силами 25ти осіб за дві години ми зробили облік більш ніж 75 дерев на кожній з двох локації: Екопарку Осокорки та урочища “Совські ставки”.

Польові дані було введено у програму i-Tree Eсо, яка допомагає оцінити екосистемні послуги міських дерев: поглинання вуглецю, продукування кисню, регулювання вологи в ґрунті та багато інших. Такі послуги оцінюються не тільки в одиницях виміру, а й в грошовому еквіваленті – тож ми дізналися, скільки НАСПРАВДІ коштують міські дерева!

Інвентаризаційні звіти доступні для перегляду та завантаження за посиланням: Екопарк Осокорки, Совські Ставки.

Відеосюжет про інвентаризацію дивіться на нашому ютуб-каналі:

 

Польові виїзди та аналіз даних проведено в рамках проєкту, що здійснюється за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Посольства Швеції в Україні в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні (EPAIU).

Коментування вимкнене.