Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Мережа магазинів у Нью-Йорку Package Free Shop пропонує покупцям придбати товари без використання пластикової упаковки.

Лорен Сінгер. Фото: instagram.com

Засновниця магазину — Лорен Сінгер — одна з найвідоміших прихильниць концепції «Zero Waste» (нуль відходів). Для Лорен Zero Waste означає, що вона не виробляє сміття, нічого не викидає у смітник, а всі відходи віддає на переробку або робить компост.

Розуміння, що вона хоче змінити своє життя, прийшло під час вивчення природознавства в Нью-Йоркському університеті. Ось як це описує дівчина: «Одного дня після навчання я пішла додому, щоби пообідати, і побачила, що кожна річ у моєму холодильнику була запакована в пластик. Я почала роздумувати про власну квартиру й зрозуміла, що вся моя косметична продукція також була упакована в пластик».

Лорен не лише сама стала прихильницею концепції Zero Waste, а й розвиває мережу магазинів Package Free Shop. Вона переконана, що кожна людина може внести певні зміни у своє повсякденне життя, аби не створювати відходи. Крім того, вона також ділиться порадами, як Zero Waste допоможе заощадити гроші:

  1. продукти варто купувати відповідно до списку і не запаковані в пластик;
  2. купувати вживаний одяг замість нового;
  3. інвестувати під час покупок (купівля багаторазових пляшки для води, сумки або чашки для кави може коштувати дорожче, але ви заощадите гроші у довгостроковій перспективі);
  4. виготовляти косметичні засоби самостійно (рецепти таких засобів є в блозі Лорен);
  5. відмовлятися від непотрібних речей.
Як жити без відходів. Фото: instagram.com

Дівчина переконана, що життя у стилі «нуль відходів» допоможе навчитися споживати менше та розумніше.

До відкриття мережі магазинів Лорен підштовхнув її досвід. Вона звернула увагу, що досить складно відшукати необхідну продукцію. Це займає багато часу й сил. Вона вирішила це змінити, заснувавши магазини Package Free Shop, які створені для зручного доступу споживачів до товарів, що допомагають зменшити вплив на навколишнє середовище.

Протягом майже року існування магазин допоміг клієнтам заощадити 21 598 пластикових пляшок для води, 683 280 пластикових пакетів, 229 000 одноразових стаканчиків.

Лорен планує продовжувати свою діяльність, щоби навчати людей концепції «Zero Waste», надихнути на скорочення побутових відходів, запропонувати рішення та зручний спосіб, як не завдавати шкоди навколишньому середовищу.

Нагадаємо, що у торговому центрі ReTuna у Швеції можна придбати лише перероблені та відремонтовані товари.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *