Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Торговельний центр в Швеції. Фото: офіційний сайт

Мешканці Швеції відправляють менше 1 відсотка своїх побутових відходів на полігони. Частина сміття спалюється для створення електрики та енергії для опалення будинків.

Утилізація та відповідальне поводження з відходами вже стало частиною культури у Швеції. Ще одним підтвердженням цього є торговельний центр ReTuna Аterbruksgalleria.

У торговому центрі ReTuna в місті Ескільстуна у Швеції шопінг набуває абсолютно нового значення. У цьому місці можна придбати лише перероблені та відремонтовані товари. У торговому центрі є 14 магазинів, ресторан та виставкова площа. Крім того, є окремий освітній майданчик, щоби зацікавлені шведи могли навчитися ще більше переробляти.

Торговий центр було створено у складі місцевого муніципального центру з переробки.

Хоч міська влада і володіє центром, але магазини — окремі незалежні підприємства. Там є магазини меблів, одягу, садівництва, аудіо- та відеотехніки, електроніки та спортивного обладнання. Завдяки центру в місті з’явилося 50 робочих місць.

Реалізований у місті Ескільстуна проєкт демонструє, як ми можемо використовувати економіку замкнутого циклу. Замість лінійної моделі «взяти-використати-позбутися» пропонується модель, за якою все, що ми створюємо може бути перероблене на сировину та використане повторно.

Ми можемоперетворювати купи сміття на цінні ресурси. Адже частина того, що ми викидаємо, може бути відремонтовано та повторно продано.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *