Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Відеоролик про ріку Тиса Дениса Савченка набрав найбільшу кількість голосів та переміг у конкурсі «Дунайський митець» у спеціальній категорії — “Відео”.

Спеціальна категорія для юних кінематографістів стала новинкою конкурсу у 2017 році. Завданням було створити 1-хвилинне відео про ріку. У кожній країні було обрано свого переможця, який узяв участь у міжнародному раунді конкурсу. На сторінці конкурсу у Facebook до 23 жовтня 2017 року відбувалося голосування за найкращий ролик. Найбільше голосів отримав ролик Дениса Савченка. За відео про красу ріки Тиси проголосувало майже 7,5 тисяч користувачів. Ролик Дениса обійшов своїх суперників на 1,5 і більше тисяч голосів.

Конкурс «Дунайський митець» спільно організовують Глобальне водне партнерство Центральної та Східної Європи (GWP CEE) та Міжнародна комісія із захисту р. Дунай (ICPDR).

Узяти участь у конкурсі можуть учні шкіл віком від 6 до 16 років. Головним завданням учасників є створення власного «екологічного мистецького виробу», пов’язаного з могутнім Дунаєм та його притоками.

Участь у конкурсі заохочує дітей відвідувати їхні місцеві річки та задумуватися, що для них означає навколишнє середовище.

Змагаючись, учасники добре та творчо проводять час, розглядають майбутнє рік, людей та природи загалом. Результатом стає певна скульптура про бачення дітьми та молоддю басейну Дунаю.

Конкурс проводиться щороку, починаючи з 2004. За попередні роки учасники з 14 країн створили велику кількість мистецьких робіт. Кожна скульптура демонструє дитячу турботу про навколишнє середовище, надію на майбутнє.

У категорії виготовлення скульптур у 2017 році перемогу отримали учні з Боснії й Герцеговини, які створили невеликий міст через ріку з пластикових пляшок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *