Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Наприкінці вересня в Україні розпочалася національна інформаційна кампанія ПРООН із захисту довкілля, екосистем, біорізноманіття та подолання змін клімату.

Сітілайти в місті. Фото: BigBoard Ukraine

Мета кампанії звернути увагу на проблеми, які мають бути вирішені до 2030 року зідно з Цілями сталого розвитку ООН.

17 цілей сталого розвитку (ЦСР), які ще називають “Глобальними цілями”, – це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всіх людей у світі. Також глобальні цілі спрямовані на пошук рішень для зменшення негативного впливу діяльності людини на планету, скорочення кількості викидів в атмосферу та кількості спожитих ресурсів.

Інформаційна кампанія привертатиме увагу українців до окремих екологічних проблем країни та їх наслідків: зменшення біорізноманіття та зміни клімату, опустелювання та погіршення родючості ґрунтів, погіршення інфраструктури у зв’язку з підвищенням рівня світового океану, тощо. Крім того звертається увага на те, що зміна клімату також може призводити до продовольчих криз та соціальних конфліктів.

Двомісячна інформаційна кампанія проводиться Програмою розвитку ООН в Україні у співпраці з групою BigBoard Ukraine та за фінансової підтримки Глобального екологічного фонду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *