Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Черговий тренінг з тематики «Організація екскурсійної діяльності за методикою «Інтерпретація природи» з 17 по 21 вересня 2017 р. пройшов у передмісті Києва на базі Етнографічного комплексу «Українське село». Цього разу Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління за підтримки Департаменту заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України у партнерстві з Громадською організацією «Український екологічний клуб «Зелена Хвиля» та за фінансової підтримки Лісового Агентства США (U.S. Forest Service) запросили на навчання представників установ природно-заповідного фонду та інших екологічних організацій півдня України.

Приклад інтерпретаційної промови від сертифікованого гіда-інтерпретатора Олесі Петрович. Фото Олександри Халаїм

Під час тренінгу учасники навчалися по-новому проводити екскурсії та створювати повноцінні екскурсійні програми із активним залученням відвідувачів. Протягом п’яти днів, вони вчилися комунікувати з аудиторією, покращували свої акторські навички та знайомилися з цікавими науковими фактами та відкриттями. Найскладнішим завданням було застосувати отримані знання під час створення власної інтерпретаційної програми у природничому музеї. Але саме завдяки такому навчанню, учасники тренінгу відчули справжню потребу змінювати формальні підходи до проведення екскурсій на інтерпретативні, перетворюючи рекреаційну та туристичну діяльність власних установ на «фабрику вражень».

Учасники тренінгу під час квесту. Фото Ганни Дроздової

Одна з учасниць, Вікторія Варсан-Карапаскал (Екопарк «Картал»), зазначила: «Завдяки цьому тренінгу, я зрозуміла, що потрібно все змінювати кардинально».

Наприкінці тренінгу всі учасники успішно склали письмовий тест, провели власні інтерпретаційні екскурсії і отримали державні сертифікати про підвищення кваліфікації. Сподіваємось, що вони надалі не лише будуть розвивати свої навички інтерпретаторів, а ще і створять когорту гідів-інтерпретаторів на півдні України, склавши цікаві туристичні програми.

Учасники тренінгу з сертифікатами. Фото Аліси Кучми

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *