Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Протягом п’яти днів квітня, на базі Національного університету «Острозька академія» 17 працівників природоохоронних територій, музеїв, ботанічних садів та зоопарків Полісся знайомились з новими інтерпретаційними підходами до екскурсійної діяльності, світовими практиками проведення екскурсій та інтерактивними методами роботи з відвідувачами.

«Інтерпретація природної та культурної спадщини» – це новий творчій підхід, що широко застосовується в країнах Євросоюзу та США для розробки та проведення інтерактивних екскурсій, і який дозволяє формувати особистий досвід екскурсантів та емоційні зв’язки з об’єктом екскурсії.

Чим інтерпретація природної та культурної спадщини відрізняється від традиційних методів проведення екскурсій? Як зробити екскурсійну програму настільки креативною та цікавою, щоб бажаючих відвідати Вашу екскурсію стало вдвічі-втричі більше, ніж вільних місць?

Про це та інші «секрети» впровадження інтерпретаційних підходів в екскурсійну діяльність дізнались учасники тренінгу «Організація екскурсійної діяльності за методикою «Інтерпретація природи та культурної спадщини», проведеного 3-7 квітня 2017 р. в рамках проєкту з інтерпретації природи. Цей проєкт ГО “Український екологічний клуб “Зелена Хвиля” впроваджує в Україні протягом 2016-2017 рр. за підтримки Лісового Агентства США (U.S. Forest Service).

Це вже четвертий тренінг, організований активістами Екоклубу у партнерстві з Міністерством екології та природних ресурсів України, Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління, Всесвітнім фондом природи WWF на теренах України.

Цього разу до участі у тренінгу були запрошені екскурсоводи та співробітники національних парків, ботанічних садів, зоопарків і музеїв Рівненської, Волинської, Хмельницької, Львівської та Тернопільської областей. 

Тренінг проводили координатор України від Європейської асоціації з інтерпретації спадщини (Interpret Europe)  та сертифіковані гіди-інтерпретатори Олеся Петрович (Департамент заповідної справи Міністерства екології та природних ресурсів України);  (Всесвітній фонд природи) та Олексій Коваленко (Національний науково-природничий музей НАН України).

Метою тренінгу є створення мережі гідів-інтерпретаторів, здатних самостійно розробляти цікаві цілісні інтерпретаційні програми, що в найближчому майбутньому будуть приваблювати туристів не тільки з України, а й з Європи. Перетворити туристичну індустрію в «економіку вражень» – під таким гаслом працюють провідні сучасні туристичні агенції всього світу.

Наприкінці навчання слухачі курсу успішно склали іспити та отримали державні сертифікати про підвищення кваліфікації.

Набуті під час тренінгу нові навички, учасники одразу апробовували у своїх промовах та екскурсійних програмах. Сподіваємось, що подібні тренінги сприятимуть розвитку туризму в Україні та навіть піднесе його на новий рівень.

Щиро дякуємо нашим активним учасникам – за старанність, креатив та позитив.

Особливу подяку «Український екоклуб «Зелена Хвиля» висловлює Національному природному парку «Дермансько-Острозький» та Національному університету «Острозька академія» – соорганізаторам тренінгу в Острозі та надійним партнерам та запрошуємо до подальшої плідної співпраці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *