Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

«Зелена Хвиля» у партнерстві з Державною екологічною академією післядипломної освіти та управління запрошують представників природоохоронних територій, музеїв, ботанічних садів, туристичних компаній, неурядових організацій, влади, науковців, викладачі університетів і зацікавлених взяти участь у круглому столі «Перспективи розвитку інтерпретації природної та культурної спадщини в Україні», що відбудеться 3 жовтня 2016 р. з 10:00 до 13:00 за адресою: Креативний простір HUB 4.0 (м. Київ, Ярославський провулок, 1/3).

U.S. Forest Service
U.S. Forest Service

Інтерпретація – це процес комунікації, який встановлює емоційні та інтелектуальні зв’язки між інтересами аудиторії і значеннями, притаманними ресурсу. За визначенням класика інтерпретації Фрімана Тілдена – інтерпретація – це навчальна діяльність, яка здійснюється з метою розкриття значень і ставлень на прикладах із живої природи, через особистий досвід відвідувачів та використання демонстративних матеріалів, а не через подання фактичної інформації.
Метою заходу є:

  • знайомство з новими підходами до еколого-просвітньої діяльності в установах природно-заповідного фонду, музеях, ботсадах та зоопарках;
  • формування української когорти інтерпретаторів природи;
  • залучення українських фахівців до міжнародної спільноти з інтерпретації природної та культурної спадщини.

Ключовими доповідачами на Круглому столі виступатимуть: Емілі Джекобс (Менеджер сертифікаційної та тренінгової програми, Національної асоціації інтерпретаторів США), Корі Делабруе (Інтерпретатор, Лісова агенція США), Олеся Петрович (головний спеціаліст, Департаменту з питань заповідної справи Мінприроди), Наталія Пустовіт (Завідувач кафедри, Державна екологічна академія післядипломної освіти та менеджменту), Валерія Кліцунова (Голова правління, Білоруське громадське об’єднання «Відпочинок в селі»); Валерія Немикіна (експерт з комунікації , WWF в Україні), Андрій Сагайдак (Директор, Регіональний ландшафтний парк «Міжрічинский»), Сергій Гладкевич (Всеукраїнська асоціація гідів), Андрій Плига (Координатор волонерів, WWF в Україні), Анатолій Подобайло (Доцент, Київський національний університет імені Тараса Шевченка), Яніна Гаврилова (Президент, Всеукраїнська асоціація гідів).

ПРОГРАМА Круглого столу тут

Захід проходиме українською мовою з англійсько-українським перекладом.

Контактна особа: Наталія Гудкова
Email: ngudkova@gmail.com, тел: (093) 646-86-35

Довідково:

ЕкоКлуб Зелена Хвиля – екологічна організація студентів та випускників Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА), робота якої направлена на сприяння збереженню навколишнього природного середовища шляхом освітньої діяльності та практичних заходів.
Лісова агенція США – багатогранне агентство, яке управляє і захищає 154 національних лісів і 20 луків у 44 штатах і Пуерто-Ріко. Місія агентства полягає в підтримці здоров’я, різноманіття та продуктивності лісів і пасовищ країни для задоволення потреб нинішнього і майбутніх поколінь.
Національна асоціація з інтерпретації (NAI) – це некомерційна професійна організація, що займається просуванням інтерпретації спадщини, в даний час обслуговує близько 5000 членів у Сполучених Штатах, Канаді, і більше 30-ти інших країн. Інтерпретатори спадщини працюють у парках, музеях, центрах природи, зоопарках, ботанічних садах, акваріумах, історичних і культурних об’єктах та тематичних парках.
Державна екологічна академія післядипломної освіти та управління – провідна організація Мінприроди України у сфері освітньої, науково-практичної та методичної роботи з питань охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів, забезпечення екологічної безпеки, проведення екологічної експертизи та впровадження механізмів екологічного менеджменту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *