Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

23 лютого 2016 р. у Комітеті з питань екологічної політики ВРУ пройшли слухання, де обговорювали Пріоритети діяльності Уряду в екологічній та природоохоронній сфері на 2016 рік.

У засіданні взяли участь в.о. Міністра екології Г.Вронська та керівники центральних органів влади, робота яких має відношення до довкілля та використання природних ресурсів. Традиційно, Мінприроди бачить пріоритетними європейську інтеграцію, розвиток горизонтальних інструментів (ОВД та СЕО), прийняття оновлених стратегії та плану дій з охорони довкілля, розвиток природно-заповідного фонду (до 8% площі території України). Окрім того, очільниця Міністерства анонсувала створення Чорнобильського радіологічного біосферного заповідника до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи, а також державного агентства заповідної справи.

М.Томенко, голова Комітету, відзначив, що оновлена програма Уряду нарешті містить розділ «безпечне довкілля», чого немає у чинній програмі. На думку голови комітету, кандидатів на посаду міністра слід запросити на засідання комітету, щоб ознайомити їх зі стратегічними завданнями у цій сфері, які обговорювались на слуханнях.

Нову програму дій Уряду на 2016 рік також широко анонсував Кабмін, проте її наразі немає у відкритому доступі.

Матеріал підготовлено експертами ресурсно-аналітичного центру “Суспільство і довкілля” в рамках періодичного інформаційно-аналітичного огляду “Екологічна політика та право” та рубрики “Екологічні акценти”, в якій  публікуються коментарі про актуальні питання екологічної політики та права України.

Підписатися на розсилку інформаційно-аналітичного огляду “Екологічна політика та право” можна за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *