Notice: Undefined variable: page_title in /var/www/vhosts/ecoclubua.com/ecoclubua.com/public/wp-content/themes/ecoclubua/single.php on line 11

Скільки Планет потрібно буде для життя, якщо кожен споживатиме природні ресурси, так як ви? Саме із визначення “екологічного відбитку” – індексу, що порівнює людську потребу у природних ресурсах з відновлювальною здатністю планети, розпочалось святкування 41-ї річниці Дня Землі.

День Землі 2011
День Землі 2011

Цю інтерактивну науково-екологічну гру презентували Сьюзан Кліарі, Культурний аташе Посольства США, Анна Сорока, Координатор проєкту «День Землі – 2011. Лісова казка», Юрій Пивоваренко, Координатор кампанії «Зробимо Україну чистою!» та гурт SMS.

“Мова мистецтва — чудовий спосіб донести еко-ідею до багатьох людей, достукатися до їх сердець та свідомості. Саме тому 41-річниця Дня Землі носить мистецький характер. А ця гра дає можливість наочно побачити, наскільки ми впливаємо на довкілля”, – говорить Анна Сорока.

“Приємно, що люди святкують день, присвячений планеті, на якій ми всі живемо! Це важливо вже тому, що дозволяє замислитись над тим, як ми впливаємо на наш спільний життєвий простір – планету Земля. Кожен з нас впливає у свій спосіб – додає безладу або ж краси. І цей вибір має бути свідомим. Варто просто думати глибше…», – говорить Юрій Пивоваренко.

Продовжилося святкування Дня Землі серією культурно-мистецьких та екологічних акцій – театральним втіленням «Лісової казки», яке продемонстрували театральні колективи “Пасіка” та театр-школа акторського мистецтва “Чапай”. Біля Музею Води відбулися презентації екологічних організацій, зокрема НЕЦУ, Всесвітній фонд природи (WWF), КліматІнфо, Рух 350.org, НПП “Голосіївський”, МЕЦ та багато інших.

Біля сцени Марїнського парку розгорнулася виставка еко-товарів, де можна було придбати екологічну косметику, стильну еко-торбу, прикраси ручної роботи тощо. Тут же можна було почастуватися вегетаріанською їжею від організації “Люди за права тварин”.

Виставка еко-товарів
Виставка еко-товарів

Всі охочі мали можливість взяти участь у майстер-класах із розпису еко-торб, малюнок хною, виготовлення виробів з глини, фейс-арту, виготовлення ляльок тощо. Також можна було обмінятися вживаними речами у рамках фрі-маркету, та побавитися в еко-ігри. Закінчився захід святковим концертом за участю відомих гуртів AtmAsfera, SMS, Артур БОССО & Ladies та багатьох інших.

У святі взяли участь біля сотні волонтерів та кілька сотень не байдужих киян.

Організатор заходу:
Громадська організація  «Український екологічний клуб «Зелена  Хвиля» (http://www.ecoclubua.com

Проєкт  здійснюється за підтримки  відділу преси, освіти і культури Посольства США.

Фото з сайту “Громадський простір“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *